Verstappen büntetése után majdnem még mélyebbre ásta magát

Charles Leclerc indulhat az élről a vasárnapi Formula–1-es Belga Nagydíjon. A Ferrari monacói pilótája ugyan csak a második helyen zárta a pénteki időmérő edzést, de a vb-éllovas Max Verstappen öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt. A hatodik rajthelynél sokkal rosszabbul is járhatott volna a Red Bull holland versenyzője, aki épphogy, a tizedik helyen csúszott be a kvalifikáció harmadik szakaszába.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 19:26
PÉREZ, Sergio; VERSTAPPEN, Max
Spa-Francorchamps, 2023. július 28. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje (b) és csapattársa, a mexikói Sergio Pérez a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíja idõmérõ edzése után a spa-francorchampsi pályán, Stavelot közelében 2023. július 28-án. A futamot július 30-án rendezik. MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esős szabadedzés után péntek délután már az időmérőt rendezték Spa-Francorchamps-ban, azaz nem volt sok esélyük a Formula–1-es csapatoknak arra, hogy értékes információkat szerezzenek a pályáról. A világbajnoki pontversenyt toronymagasan vezető Max Verstappen (Red Bull) például mért kört sem teljesített a szabadedzésen, az időmérőnek pedig úgy vágott neki, hogy tudta, váltócsere miatt öt hellyel hátrébb sorolják majd a vasárnapi rajtrácson.

F1 Max Verstappen MAgyar Nagydíj
Max Verstappen a körülményekhez képest a hatodik rajthelynek is örülhet (Fotó: Kurucz Árpád)

Verstappen végül a lehető legjobb, hatodik rajthelyet szerezte meg magának azzal, hogy megnyerte a száradó pályán rendezett időmérő edzést. Sokkal rosszabbul is járhatott volna: a Q2-ből épphogy, a tizedik helyen jutott tovább a kvalifikáció utolsó szakaszába.

A holland helyét a rajtrács élén Charles Leclerc (Ferrari) örökölte meg, aki mellől a kivételesen jó időmérőt teljesítő Sergio Pérez (Red Bull) indulhat majd. A második sorból Lewis Hamilton (Mercedes) és Carlos Sainz (Ferrari), a harmadikból Oscar Piastri (McLaren) és Verstappen indul majd.

Szombaton sprintkvalifikációt (12.00), majd sprintfutamot (16.30) rendeznek Spában, a vasárnapi Belga Nagydíj 15.00-kor kezdődik.

Borítókép: A Red Bull-versenyzők közül ezúttal nem Pérez, hanem Verstappen volt közel ahhoz, hogy ne jusson be a Q3-ba (Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.