Bünteti az UEFA a Fradit: szektorbezárás a Hamrun ellen

Nem lesz, sőt nem is lehet telt ház a Groupama Arénában a máltai Hamrun Spartans elleni, jövő heti visszavágón az Európa Konferencia-ligában. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egy mérkőzésre ugyanis szektorbezárással, egész pontosan részleges stadionbezárással büntette a Ferencvárost. Az UEFA indoklása egyelőre nem ismert, így nem tudhatjuk, mi áll a büntetés hátterében.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 12:10
Groupama Aréna, Fradi-szurkolók, Ferencváros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfő délelőtt csupán a szikár döntést tette közzé hivatalosan a honlapján: a Ferencvárost egyetlen mérkőzésre szóló részleges stadionbezárással sújtja, amelyet a Hamrun Spartans elleni visszavágón kell letöltenie a Fradinak.

Az indoklás egyelőre nem ismert, így nem tudhatjuk, hogy a feröeri KÍ Klaksvík, netán az ír Shamrock Rovers elleni mérkőzésen történt olyan lelátói esemény, ami miatt az UEFA eljárt. Mivel a Fradi a Shamrock Roverst simán megverte 4-0-ra, csak a KÍ elleni meccsre gyanakodhatunk, bár a Fradi-tábor inkább dicséretet érdemel, amiért sportszerűen megtapsolta a feröeri csapatot a vereség után.

A közlemény azt is leszögezi, a Ferencvárosnak a máltai Hamrun Spartans elleni visszavágón, tehát jövő csütörtökön kell letöltenie a büntetését az Európa Konferencia-liga selejtezőjének 3. fordulójában.

 

Sorsol az UEFA, kora délután meglesz a Fradi következő lehetséges ellenfele

Az UEFA hétfőn 14.00-tól sorsolja ki a Konferencia-liga selejtezőjének 4. fordulóját. A csoportbeosztás alapján már ismert, hogy a Fradi melyik négy csapatot kaphatja, amennyiben a harmadik körből továbbjut természetesen. Az ellenfél az Európa-liga selejtezőjéből érkezik, a Zalgiris–Häcken vagy a Sheriff Tiraspol–BATE Boriszov párharc vesztesével találkozik majd Máté Csaba együttese.

Borítókép: Valószínűleg a tábor támogatása nélkül kell fogadnia a Fradinak a Hamrun Spartanst (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.