Máté Csaba elárulta, kísérletezget-e ma este a Fradi a litvánok ellen

Formalitásnak ígérkezik a Ferencváros számára a mai visszavágó (20 óra, tv: M4 Sport) a labdarúgó Konferencialiga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, miután egy hete 4-0-ra győzött a litván Zalgiris Vilnius vendégeként. Máté Csaba vezetőedző ugyanakkor hangsúlyozza, hogy tisztelik az ellenfelet, és nincs helye a kísérletezgetésnek.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 5:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Zalgiris sokkal jobb csapat, mint a máltai volt az előző körben. Az első mérkőzésen láthattuk, hogy egy hiba, egy tizenegyes, egy kiállítás milyen mederbe terelhet egy mérkőzést. Nem szabad hagynunk az ellenfelünknek, hogy elhiggye, lehet esélye esetleg csodát tenni. Biztos vagyok benne, hogy nem feltartott kezekkel jönnek a litvánok, mi sem ezt tennénk a helyükben – szögezte le Máté Csaba.

Máté Csaba
Máté Csaba csapata az első meccsen négyszer ünnepelt gólt. Forrás: Fradi.hu

Máté Csaba hozzátette, a Zalgiris a BL-selejtezőben a török Galatasaray elleni párharcban is megmutatta, hogy tiszteletet érdemel – a litvánok hazai döntetlen (2-2) és kis különbségű idegenbeli vereség (0-1) után búcsúztak –, ezért sem akar kísérletezgetni a visszavágón. (Az FTC az előző körben a máltai Hamrunt idegenben 6-1-re, majd hazai pályán 2-1-re győzte le.)

Varga Barnabás: Jó passzban van a csapat

– Örülök, hogy át tudtam menteni az előző idény teljesítményét, én is úgy érzem, hogy jó formában vagyok. A tíz gól jó kezdésnek számít – mondta a Paksról a nyáron szerződtetett NB I-es gólkirály Varga Barnabás, aki a Fradiban eddig tíz tétmérkőzésen szerezte a tíz találatát. – Jó passzban van a csapat, egy bajnokit leszámítva az utóbbi hét-nyolc mérkőzésen jó eredményeket értünk el, így a hangulatra sem lehet panasz. Biztos vagyok benne, hogy a Zalgiris mindent megtesz majd a győzelem érdekében, de hazai pályán szeretnénk a lendületünket megtartani.

A Zalgiris Vilnius vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin elmondta, az első mérkőzésen több végzetes hibát követtek el, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a visszavágón ez ne forduljon elő. A 101-szeres litván válogatott, 39 esztendős csapatkapitány Saulius Mikoliunas leszögezte, bár az első meccsen súlyos vereséget szenvedtek, a klub filozófiája megköveteli, hogy az utolsó pillanatig küzdjenek.

Máté Csaba csapatának remekül sikerült a főpróba

A Ferencváros remek főpróbát tartott, ugyanis az NB I-ben vasárnap egy félidő alatt hat gólt szerezve 6-1-re verte a Paksot. Máté Csaba irányításával kifejezetten hatékony a csapat támadójátéka, mivel a legutóbbi nyolc meccsén harmincszor volt eredményes, ráadásul csupán egyszer nem sikerült két gólt szereznie. A tízszeres litván bajnok Zalgiris Vilnius szintén gólgazdag győzelemmel hangolt az összecsapásra, vasárnap 4-1-re verte a bennmaradásért küzdő Dziugas Telsiai együttesét.

A Ferencváros sorozatban az ötödik szezonban lehet főtáblás egy európai kupasorozatban: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott a zöld-fehér csapat. Ezért a korai BL-selejtezős búcsút követően – a feröeri KÍ Klaksvík meglepetésre kiejtette a magyar bajnokot – egyértelmű cél volt, hogy legalább a harmadik számú sorozatban, a Konferencialigában összejöjjön az őszi folytatás.

A csütörtökön 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Máté Csaba hangsúlyozza, hogy tisztelik az ellenfelet (Forrás: Fradi.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.