Sallói István elmondta, Szoboszlai Dominik mentalitása kiben van meg itthon

Öt mérkőzésen mindössze három pontot szerzett a ZTE labdarúgócsapata az NB I-ben, egy meccset megnyert, négyszer kikapott, a múlt hét végén Újpesten 2-1-re. A ZTE a tabellán a 11., utolsó előtti helyet foglalja el, csak a négy taálkozón egy pontot gyűjtött Mezőköved van mögötte. Kedd este Végh Gábor klubelnök és Sallói István sportigazgató rendhagyó keretek között tartott szurkolói ankétot az érdeklődők számára.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 14:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amit kilenc évvel ezelőtt, 2014 májusában mondtam, vállaltam, azt gondolom, hogy az utolsó betűig teljesítettem, sőt, a saját elvárásaimon bőven felül. Büszke vagyok arra, amit elértünk az elmúlt kilenc évben, büszke vagyok arra, ahogy kinéz ez a klub, mindazok ellenére, hogy a legkisebb költségvetéssel dolgozunk az NB I-ben. Kiemelném Zalaegerszeg városát és azokat a támogatókat, akik az elejétől kezdve velünk vannak, de ezek között nincs olyan nagyságrend, amitől a csapat és a klub előrébb tudna lépni. És éppen ezeket a dolgokat figyelembe véve számomra a diósgyőri meccs megdöbbentő volt, és ott döntöttem el, hogy minél hamarabb le kell ülnünk, és át kell beszélni a dolgokat. Nem fogom elviselni azt, amilyen stílus kezd eluralkodni a szurkoló berkekben. Ha ezen a stíluson közösen tudtok változtatni, akkor folytatom és maradok, ha nem, akkor abbahagyom tisztelettel – szögezte le Végh Gábor az Újpest elleni vereség után megtartott szurkolói ankéton.

ZTE
Nem boldogak a ZTE szurkolói Forrás: Facebook/ZTE FC Zalaegerszeg/Horváth Krisztián

Amint a ZTE honlapján megjelent beszámoló is emlékeztet rá, azt elmúlt időszakban a klub, a vezetőség, Boér Gábor vezetőedző és játékosok is több negatív kommenttel szembesülhettek.

A kedd esti összejövetelen a legtöbben a csapat kieső pozíciójával kapcsolatban fogalmazták meg az aggodalmaikat, amelyekre Végh Gábor és Sallói István is reagált.

A ZTE elnöke kéri, hogy szeressék a csapatot

– Az ötödik fordulóban még nem esett ki csapat. Szeretni kell a csapatot, szeretni kell a gyerekeket, szeretni kell a futballt, és akkor minden könnyebben fog menni. Abból tartjuk fent a költségvetésünk döntő hányadát, hogy kinevelünk játékosokat, akiknek pedig idő és türelem kell. Senkó Zsombort is sok negatív komment éri, de úgy gondolom, hogy hozzá fog járulni a csapat eredményességéhez, és majd a 24/25-ös költségvetésünket is segíteni, amikor eladjuk egy komoly klubnak. Zsombi nagyon tehetséges, fiatal kapus, és ezt mindenki meglátja majd  – mondta Végh Gábor.

– Utoljára a Szoboszlai Dominikot láttam olyan mentalitással dolgozni, mint Senkó Zsombort, de ti ezt nem látjátok. Csak ennyit kérek, hogy bízzatok benne, bízzatok a csapatban, bízzatok ezekben a fiatal srácokban – kérte a szurkolókat Sallói István.

A sportigazgató arról is beszélt, miért van csak három pontjuk.

– Mivel fiataljaink vannak, ezért előfordul, hogy hibázunk, hiszen nekik fejlődniük kell, de azon dolgozunk, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat. Az, hogy nincs jelen pillanatban hat pontunk az NB I-ben, azért van, mert nincs olyan rutinosabb játékosunk, aki befejezné a helyzeteket. Ezért hozunk most idősebb, rutinosabb játékosokat. A fiatalok mennek, dolgoznak, a szívüket, lelküket beleteszik, de limitáltak azok a képességek, amik kellenek egy meccs megnyeréséhez. Ám eddig mindig megoldották a feladatot, és bízom benne, hogy idén is így lesz – fogalmazott Sallói István.

Borítókép: Sallói István és Senkó Zsombor (Forrás: Ztefac.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.