Fucsovics nem vállalja a szereplést a válogatottban, a kapitány sajnálja

Az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open férfiversenyének második fordulójában Fucsovics Márton szerda este lép pályára, miként Marozsán Fábián is. Délutáni hír, hogy Fucsovics szeptember 15-én és 16-án nem áll a magyar válogatott rendelkezésére a törökök elleni hazai Davis Kupa-osztályozón.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 16:16
FUCSOVICS Márton
New York, 2023. augusztus 29. Fucsovics Márton az amerikai Sebastian Korda ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2023. augusztus 28-án. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zoltán, a magyar DK-csapat szövetségi kapitánya már a jövő keddi nevezési határidő előtt, ma nyilvánosságra hozta együttesünk összeállítását a törökök ellen: a szeptember 15-én és 16-án esedékes keszthelyi összecsapáson Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Fajta Péter és a válogatottban most debütáló Füle Mátyás áll a rendelkezésére. A világranglistán legelőrébb jegyzett versenyzőnk, a jelenleg 57. Fucsovics Márton ezúttal nem lesz ott a nemzeti csapatban.

Fucsovics Márton
Fucsovics Márton felmentést kért. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

– Egyeztettem Fucsovics Marcival és stábjával, és úgy döntöttek, hogy ezúttal nem vállalja a játékot – idézte a szakvezetőt a szövetség közösségi oldala. – A wimbledoni időszak után nem játszott salakon és a következő időszakban is kemény pályán szeretne készülni, ráadásul apróbb sérülések is akadályozzák. Sajnálom, hogy Marci most nem tud velünk lenni Keszthelyen, de a csapatunk így is nagyon erős, ráadásul újoncot is avatunk Füle Mátyás személyében, aki nemrég salakon megnyert egy 25 ezres versenyt, többek között a harmadik számú török játékost is legyőzve – mondta el Nagy Zoltán.

Fucsovics Márton nélkül is nyerni kell

A világranglistán Marozsán Fábián a 92., Piros Zsombor a 112., Valkusz Máté a 225., Fajta Péter az 539., Füle Mátyás a 707. A törökök két legjobbja, Cem Ilkel (212.) és Altug Celikbilek (264.) sincs az első kétszázban, így Fucsovics Márton nélkül is kötelező feladat legyőzni őket.

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha nyer, jövő februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért.

Borítókép: Fucsovics Márton az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2023. augusztus 28-án (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.