Messi csak csere volt, aztán beállt és elkápráztatta New Yorkot + videó

Lionel Messi góllal mutatkozott be az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), és a színre lépésével rögtön véget ért az Inter Miami tizenegy bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozata. Messi csak csereként állt be, de így is olyan gólt szerzett vezérletével a Miami a New York otthonában, amire csak egyetlen szó van: iskolajáték. Két magyar futballista, Gazdag Dániel és Sallói Dániel is betalált az MLS legutóbbi játéknapján magyar idő szerint vasárnap virradóra.

Magyar Nemzet
2023. 08. 27. 9:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már júliusban debütált az Inter Miami színeiben sőt már az első trófeáját is begyűjtötte újdonsült amerikai klubjával, amikor megnyerte a csapattal a Ligák Kupája elnevezésű sorozatot, amelyben az észak-amerikai liga (MLS), valamint a mexikói bajnokság csapatai szerepeltek. Ugyanakkor az amerikai bajnokságban csak az elmúlt éjjel mutatkozott be Messi, aki ezt természetesen góllal tette.

Azért ilyen magától értetődő ez, mert az argentin klasszis korábban nyolc tétmeccsen tíz gólt ért el az Inter Miami mezében, szóval repülőrajtot vett az Egyesült Államokban. Első bajnokiján csak a kispadon kezdett, és korábbi barcelonai társához, Sergio Busquetshez hasonlóan csak csereként állt be az utolsó fél órára New York Red Bulls otthonában.

Ekkor már 1-0-ra vezett a Miami idegenben, majd Messi a 89. percben biztosította be a győzelmet iskolajátéknak beillő góllal, amiben a labdát akrobatikus mozdulattal megjátszó korábbi barcelonai Jordi Alba is főszerepet vállalt, az argentin pedig zseniális passzt adott, mielőtt maga fejezte be az akciót, íme:

Az Inter Miami a 2-0-s győzelemmel lezárta a 11 bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és elmozdult a Keleti konferencia utolsó helyéről, de még mindig több mint tíz pont a lemaradása a rájátszást érő kilencedik pozícióban álló Chicago Fire mögött. Messi pedig immáron 9 meccsen 11 gólt számlál amerikai klubjában.

Gazdag és Sallói is gólt szerzett

A Philadelphia Union idegenben lépett pályára, és csapata harmadik gólját szerezte a 38. percben tizenegyesből a DC United ellen 3-1-re megnyert meccsen. A válogatott támadó végigjátszotta a mérkőzést és a tizedik gólját lőtte a bajnoki idényben. A Philadelphia a második helyen áll a Keleti csoportban.

Sallói Dániel hatodszor volt eredményes, már a 3. percben betalált a Sporting Kansas City San Jose Earthquakes elleni hazai 3-0-s győzelme alkalmával. A magyar játékos a 77. percig volt a pályán. A Kansas City 11. a Nyugati csoportban.

Borítókép: Lionel Messi sorra lövi a gólokat az Egyesült Államokban (Forrás: Twitter/MLS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.