Szoboszlai klubja tárt karokkal várja a belga csodagyereket

A Liverpool szeretné megerősíteni a középpályás sorát, elsősorban a védekező posztra van kiszemeltje. A Southampton 19 éves belga középpályása, Romeo Lavia a kiszemelt célpont, de a Chelsea bekavarhat az ügyben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 10:15
Nottingham Forest v Southampton FC - Premier League
Romeo Lavia of Southampton during the Premier League match between Nottingham Forest and Southampton at the City Ground, Nottingham on Monday 8th May 2023. (Photo by Jon Hobley/M INews/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Jon Hobley/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool középpályás sora jelentősen átalakul a nyáron: távozott a csapatkapitány, (al-Ettifak), Fabinho (al-Ittihad), James Milner (Brighton), Naby Keita (Werder Bremen) és szabadon igazolhatóként Alex Oxlade-Chamberlain. A bevételi oldalon csak két nevet jegyezhettek fel a Liverpool szurkolói, Jürgen Klopp együttese megszerezte a Brighton világbajnokát, az argentin Alexis Mac Allistert és a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot.

A felkészülési mérkőzések tapasztalata alapján a Liverpool további erősítéseket szorgalmaz a középpályás poszton. A kiszemelt a Southampton belga védekező középpályása, a 19 éves Roméo Lavia, akiért a másodosztályba kiesett klubja 50 millió fontot kér. A Liverpool próbált alkudni, de Lavia klubja nem engedett az 50 millióból.

A Sky Sports információi szerint a Liverpool mellett egy másik klub, a Chelsea is élénken érdeklődik Lavia iránt, 48 millió fontos ajánlatot tett a Manchester Citynél nevelkedett középpályásért. Lavia távozása szinte biztosra vehető: a középpályás szerződése további négy évig él a Southamptonnal, de árulkodó adat, hogy a Sheffield Wednesday elleni bajnoki mérkőzést csak a kispadról nézte, a Gillingham elleni Ligakupa-mérkőzésre pedig nem is nevezte a klubja.

Már csak az a kérdés, Szoboszlaival egy csapatban futballozik-e a jövőben, vagy a Chelsea-ben köt ki az 50 millió fontra taksált belga csodagyerek.

Borítókép: Romeo Lavia Szoboszlai csapattársa lehet (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.