Szoboszlai nélkül is kiütötte a Lipcse a Bayernt + videó

Dani Olmo ellopta a show-t Harry Kane-től. A Bayern München új igazolása szűk fél órát kapott a német Szuperkupa-döntőn, amelyet csapata 3-0-ra elveszített Szoboszlai Dominik korábbi, Willi Orbán és Gulácsi Péter jelenlegi klubja, az RB Leipzig ellen. A lipcseiek mindhárom gólját Dani Olmo szerezte. Nem látszott a Lipcsén, hogy három kulcsembere, Gvardiol, Szoboszlai és Nkunku távozott a nyáron, a Bayern még borzasztó messze van a valódi önmagától.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 22:38
FBL-GER-SUPER CUP-BAYERN MUNICH-LEIPZIG Fotó: Europress/AFP/Christof Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szuperkupa-mérkőzéssel hangolt a címvédő Bayern München és a kupagyőztes RB Leipzig a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga jövő heti rajtjára. a Bayern villámigazolása csak a kispadra került, csakúgy, mint az olasz bajnok Napolitól érkező dél-koreai Kim Min Dzse. Thomas Tuchel nem nevezte a Bayernbe Thomas Müllert és Eric-Maxim Chupo Motingot sem, így a kezdő center a francia Mathys Tel volt. A Lipcse jelentős vérveszteséget szenvedett a nyáron, mindhárom csapatrészből távozott egy-egy klasszis, a védelemből Josko Gvardiol, a középpályáról a csatársorból Christopher Nkunku. 

A jelentős átalakulást figyelembe véve a Bayern számított a mérkőzés esélyesének, és a német Szuperkupa története is az ígérte, hogy a bajnok nyeri meg a találkozót. Ugyanakkor figyelmeztető jel volt a Bayern számára, hogy a Lipcse legutóbbi müncheni látogatása még Szoboszlaival a fedélzeten és a magyar játékos tizenegyesgóljával 3-1-es lipcsei győzelemmel zárult.

Gyors góllal kezdődött a meccs: egy szöglet után nem tudott felszabadítani a Bayern védelme, az ide-oda pattogó labda végül a spanyol középpályás, Dani Olmo elé került, aki okos megoldást választott, laposan, belsővel lőtte Ulreich kapujába a Leipzig vezető találatát.

A bekapott gól után nyomasztó labdabirtoklási fölénybe került a Bayern, de igazán komoly gólhelyzetet, ziccert nem tudott kialakítani. Marco Rose csapata alaposan megszervezte a védekezését, a magas letámadástól sem jött zavarba, ellenben veszélyes kontrákat vezetett. A 28. percben került a legközelebb az egyenlítéshez a bajnok, ekkor Sané bal oldali beadását Simakan hét méterről a jobb oldali kapufa tövére lőtte.

A félidő slusszpoénját Dani Olmo gyönyörű gólja jelentette: a spanyol idegenlégiós szenzációsan vette át a labdát két hazai védő kíséretében, majd a kifutó Ulreich lábai között laposan lőtte be saját maga és a csapata második gólját. Varázslatosan szép találat volt.

Kim Min Dzse, Kingsley Coman és Mazrayoui érkezett a második félidőre a Bayernbe, Thomas Tuchel lehívta a szünetben Matthijs de Ligtet, Benjamin Pavard-t és Konrad Laimert.

A mérkőzés forgatókönyve semmit sem változott: a Bayern benyomta a saját kapuja elé a Lipcsét, de a helyzetek kialakításával gondjai adódtak, hiszen a Lipcse nem tette meg azt a szívességet a két gólos előnye birtokában, hogy fejjel menjen a falnak, és fellazuljon a védelme.

Kane és Tuchel Fotó: Europress/AFP/Christof Stache

A 60. percben felrobbant a hangzavartól az Allianz Arena, Thomas Tuchel úgy döntött, beküldi a pályára a frissen igazolt Harry Kane-t. Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a 63. percben állt be, Owen Hargreaves óta ő az első angol a Bayern csapatában. 

A következő percek mégsem róla szóltak: a 67. percben Mazraui kezére pattant a labda a 16-oson belül. a magyar válogatott játékosa azonnal jelezte az esetet, Danker játékvezető jogosan ítélt büntetőt a Lipcse javára. A kétgólos Olmo állt a letett labda mögé, és laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Mesterhármas és kiütés az Allianz Arénában.

A folytatásban semmi sem változott, Kane alig ért labdába, a Bayern erőlködött, de semmi sem sikerült neki. Dani Olmo és csapata minden tekintetben jobb volt, mint az esélyesebbnek tartott ellenfele, és teljesen megérdemelten nyerte meg a Szuperkupát.

Kane sikerélmény nélkül maradt Fotó: Europress/AFP/Christof Stache

A lipcseiek csapatkapitánya, a magyar válogatott védője, Willi Orbán emelte magasba a Szuperkupát.

Orbán és a győztes csapat Fotó: Europress/AFP/Christof Stache

Német Szuperkupa-mérkőzés: Bayern München–RB Leipzig 0-3 (0-2), Allianz Arena, 60 ezer néző, vezette: Danker. Gólszerzők: Olmo (3., 44., 68 - utóbbit 11-esből).

Borítókép: Dani Olmo második gólja volt a legszebb a három közül (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.