Ezúttal Romániából rúgták ki a korábbi magyar kapitányt, Kim Rasmussent

Kim Rasmussen pályafutása megrekedt: a korábban a lengyel válogatottal kétszeres vb-negyedik, a CSM Bukaresttel Bajnokok Ligája-győztes dán kézilabdaedző nem tudta kitölteni a mandátumát a román Rapid Bukarest csapatánál.

2023. 09. 15. 16:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Rasmussen mintha el lenne átkozva. A dán szakember a 2020-ig tartó magyarországi munkavállalása után egyik állomáshelyén sem alkotott maradandót. A 2019-ben rendezett kumamotói világbajnokságon a magyar válogatott a 14. helyen végzett, de az eredmények alakulását követően az előző Európa-bajnokságon szerzett 7. helyével részvételi jogot szerzett a 2020-as olimpiai kvalifikációs tornára, és végül – immár Elek Gáborral – kiharcolta a részvételt a tokiói játékokon.

Rasmussen pályafutása lejtmenetben Fotó: AFP

A dán szakember a magyarországi feladata előtt sikert sikerre halmozott, 2016-ban Bajnokok Ligáját nyert a CSM Bukaresttel, és a lengyel válogatottat 2013-ban és 2015-ben vb-negyedik helyre kormányzó edző a montenegrói és a dél-koreai válogatottnál is megbukott. Klubszinten sem volt sok sikere, a lengyel Lublin után tavaly a román Gloria Bistrita menesztette idő előtt. A Rapid Bukarest pedig most jelezte, hogy nem tart igényt a munkájára.

 

A 2023–24-es idényben simán, 31-22-re kikapott a városi rivális CSM-től a román Szuperkupában, majd a bajnokság első három fordulójában csupán a Nagybányát tudta legyőzni a csapata, a Brassó és a CSM ellen vereséget szenvedett, majd elbukott a BL-csoportkör első, esbjergi mérkőzésén is.

A válogatott szélső Korsós Dorina klubja megnevezte a csapat új edzőjét: a spanyol David Ginesta Montes irányítja a továbbiakban a kisebb bukaresti klubot.

Borítókép: Kim Rasmussen nem most éli a pályafutása legszebb szakaszát (Fotó: Instagram/kimras72)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.