Fürjes Balázs a Bayer Showban beszél először arról, mit jelent neki a NOB-jelölés

A Nemzeti Olimpiai Bizottság tagságának új várományosa lesz az e heti Bayer-show vendége.

2023. 09. 08. 19:23
null
Budapest 20230511 Atlétika 2023 Világbajnokság VB sajtótájékoztató 100nap a VBig Youhuu kabala kabalafigura bemutatása Fotó Török Attila Nemzeti Sport Fürjes Balázs Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én mindig azt gondoltam, hogy ez a lehetőség, amire engem a Magyar Olimpiai Bizottság hívott meg, javasolt, az nem nekem szól – mondta el Fürjes Balázs a vasárnap adásba kerülő Bayer-show vendégeként. Mint mondta, ez a megtiszteltetés a magyar sportnak és a magyar olimpiai mozgalomnak szól. – Ha nekem egy szóban kell mondanom, hogy mit érzek, akkor azt mondom, hogy ettől a döntéstől függetlenül én meg vagyok hatva, hogy a magyar olimpiai család úgy gondolta, hogy erre a feladatra, erre a munkára én vagyok az alkalmas, és nagyon hálás vagyok Gyulai Zsoltnak, Schmitt Pálnak, Gyurta Dánielnek és a többieknek, akik engem javasoltak, de várjuk ki a végét, először ejtsük el a medvét, és utána igyunk a bőrére, meg utána tárgyaljunk, tehát egyelőre dolgozunk tovább, és majd meglátjuk, hogy célba érünk-e. A rólunk való percepció az egészen más a világban, mint a valóság. És végre idejöttek, és meglátták. Mindig ezt mondjuk, amikor pocskondiázzák a hazánkat a világban, hogy mi egy szabad ország vagyunk, mi egy jó ország vagyunk, Budapestegy elképesztően jó város, tessék idejönni, és megnézni saját maguknak. És most ez történt, és leesett az álluk.

Fürjes Balázs szerint

összekovácsolta a nemzetet az atlétikai vb és annak sikere, és megerősített bennünket, magyarokat önbecsülésünkben, önbizalmunkban és összetartozásunkban. Kellenek az ilyen gyógyító pillanatok.

Amint lapunk arról korábban beszámolt, pénteken Thomas Bach elnök vezetésével Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság központjában ülésezett a NOB vezető testülete, a végrehajtó bizottság, amely nyolc új tag felvételéről tett javaslatot a közgyűlésnek. Köztük van Fürjes Balázs is, aki októberben válhat a világ egyik legfontosabb sportszervezetének állandó tagjává. Erről Indiában születhet meg a végleges döntés, ahol annak idején Schmitt Pál is elnyerte a NOB-tagságot.

A végrehajtó bizottság mai ülésén született döntésének értelmében javasolják a NOB soron következő, októberi közgyűlésének, hogy Magyarországról Fürjes Balázst, az atlétikai világbajnokság szervezőbizottságnak társelnökét is válassza meg a szervezet az állandó tagjainak sorába. A magyar sportvezető mellett másik hét tag felvételéről döntöttek.

Amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlése elfogadja a végrehajtó bizottság javaslatát, és októberi, indiai közgyűlésén felveszi tagjainak sorába Fürjes Balázst, az azt is jelenti, hogy Magyarország nem marad NOB-tag nélkül, és biztosított lesz a folyamatos magyar képviselet a világ legrangosabb nemzetközi sportszervezetében. Korábban Schmitt Pál volt a NOB állandó magyar tagja, de az ő rendes tagsága 2022. december 31-én, 80. életévének betöltését követően tiszteletbeli tagsággá változott, míg Gyurta Dánielt kötött időre, nyolc évre választották be a NOB sportolói bizottságába, mandátuma így a jövő évi párizsi olimpiával véget ér.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: Nemzeti Sport)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.