Korábbi újpesti csapott le, az olaszok életét megkeseríti az új mumus + videó

Az olasz labdarúgó-válogatottnak rövid időn belül másodszor is borsot tört az orra alá Észak-Macedónia, szombaton Szkopjében 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Az olaszok örömét a korábban Újpesten is megfordult Enisz Bardi rontotta el.

2023. 09. 10. 9:24
Enisz Bardi Észak-Macedónia Olaszország
Macedonia's midfielder Enis Bardhi (L) celebrates after scoring a goal during the UEFA Euro 2024 group C qualification football match between North Macedonia and Italy, in Skopje, on September 9, 2023. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton Észak-Macedónia válogatottjával nézett szembe Olaszország. Az augusztusban a Roberto Mancini helyére kinevezett Luciano Spalletti szövetségi kapitányban még nem, de a tanítványaiban rossz emlékeket idézhetett fel az ellenfél, mivel tavaly az észak-macedónok akadályozták meg, hogy az Európa-bajnok kijusson a katari világbajnokságra.

Most az Európa-bajnoki selejtezőkben került össze egymással a két csapat, de az olaszok ezúttal sem tudtak egyértelműen a már lassan mumusnak nevezhető észak-macedónok fölé nőni. Az első félidő kiegyenlített csatát hozott, a fordulás után azonban megszületett a Spalletti-korszak első találata, Ciro Immobile volt eredményes a 47. percben. 

Az olaszok öröme végül csak a meccs hajrájáig tartott, a 81. percben a korábban három idényt Újpesten eltöltő Enisz Bardi remek szabadrúgásgóllal kiegyenlített, így az Eb-címvédő csak egy ponttal távozott Szkopjéből, és maradt a C csoport harmadik helyén Anglia és Ukrajna mögött. Észak-Macedónia a negyedik, az olaszokhoz hasonlóan négy ponttal áll.

Enisz Bardi egyenlítő találata:

Európa-bajnoki selejtező:

C csoport:
Észak-Macedónia–Olaszország 1-1 (0-0)
Ukrajna–Anglia 1-1 (1-1)
Az állás: 1. Anglia 13 pont/5 mérkőzés, 2. Ukrajna 7/4, 3. Olaszország 4/3 (4-3), 4. Észak-Macedónia 4/4 (5-12), 5. Málta 0/4

I csoport:
Koszovó–Svájc 2-2 (0-1)
Románia–Izrael 1-1 (1-0)
Andorra–Fehéroroszország 0-0
Az állás: 1. Svájc 11 pont, 2. Románia 9, 3. Izrael 8, 4. Koszovó 4 (5-6), 5. Fehéroroszország 4 (4-10), 6. Andorra 2

F csoport:
Észtország–Svédország 0-5 (0-3)
Azerbajdzsán–Belgium 0-1 (0-1)
Az állás: 1. Belgium 10 pont/4 mérkőzés (8-1), 2. Ausztria 10/4 (9-3), 3. Svédország 6/4, 4. Észtország 1/4 (2-11) és Azerbajdzsán 1/4 (2-11) 

Borítókép: Enisz Bardi gólöröme (Fotó: AFP/Robert Atanasovski)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.