Szoboszlai és Szalai híre Szerbiába is eljutott

Hazai pályán győzelemre készül a szerb labdarúgó-válogatott a magyarok elleni csütörtöki Eb-selejtező mérkőzésen. Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány nem tekinti kulcsfontosságúnak a csütörtöki meccset, Dusan Tadics, a szerbek csapatkapitánya nagyra tartja korábbi klubtársát, Szalai Attilát, és Szoboszlai Dominikról is ejtett egy-két szót.

2023. 09. 06. 15:02
TADIC, Dusan
Ópázova, 2023. szeptember 6. Dusan Tadic, a szerb válogatott játékosa a Szerb Labdarúgó-szövetség edzõközpontjában tartott sajtótájékoztatón a vajdasági Ópázovában (Stara Pazova), Belgrád közelében 2023. szeptember 6-án. Az Európa-bajnoki selejtezõsorozatban a magyar nemzeti csapat szeptember 7-én Szerbia vendége lesz a belgrádi Rajko Mitic Stadionban. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szerbia–Magyarország Eb-selejtező előtti hivatalos sajtótájékoztatón sok minden szóba került a szerb oldalon. Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány lefutotta a kötelező köröket, ezzel megnyugtatta a szerb kollégákat. – Elégedett vagyok a felkészüléssel. A játékosok motiváltak, jó hangulatban jöttek az összetartásra. A legfontosabb az, hogy a sok korábbi nehézség, sérülése ellenére a többiek mindannyian készen állnak a csütörtöki mérkőzésre.

Szoboszlai ellen is készülnek... Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A rendelkezésre álló időt felhasználtuk, elemeztük az ellenfelet, és természetesen magunkra is koncentráltunk. Nyugodtan mondhatom, hogy készen állunk a magyarok elleni mérkőzésre. 

Nekünk sem maradt észrevétlen a magyar válogatott fejlődése, de tisztában vagyunk a bennünk levő potenciállal, ezért igazi rangadóra számítok a magyarok ellen 

– kezdte az Olympique Marseille csapatával 1991-ben BEK-döntős korábbi kiváló középpályás.

Sztojkovics hangsúlyozta, fontos, de a továbbjutás szempontjából nem kulcsfontosságú mérkőzés vár csapatára a magyarok ellen. – Még 15 pontot lehet megszerezni a folytatásban, tehát nem dől el semmi a magyarok elleni mérkőzéssel – folytatta a szerb kapitány. Majd kitért a magyar válogatott erényeire. – A magyar csapatnak önbizalma lett, érzi, hogy meglepetést okozhat. A játékosok bíznak magukban, és erős a magyar csapatszellem. Szoboszlai, Kerkez, Szalai és is minőségi játékos, de a csapatszellem az, ami igazán fontos csapatánál – nyilatkozta Sztojkovics.

TADIC, Dusan
Tadics elismerte a magyar válogatott sztárjait     Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tadics is megdicsérte a magyarokat

A csapatkapitány, a topolyai születésű Dusan Tadics nem foglalkozik azzal, hogy az eddig megszerezhető kilenc pontból csak hetet szerzett meg a csapata. – Lehet a csoportállásról beszélni, de talán most még nem érdemes. Természetesen az a célunk, hogy még több pontunk legyen, és hogy végre eljussunk az Eb-re. Látjuk az előttünk álló akadályt, de próbálunk összpontosítani, és az a szándékunk, hogy legyőzzük a magyarokat – fogalmazott a csapatkapitány. 
Tadics ismeri a magyar válogatottat, a két Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerepelt Marco Rossi csapata ellen, tudja, mire számíthat. 

– Büszkévé akarjuk tenni a hazánkat – tette hozzá a Fenerbahce támadója, miután azt tudakolta egy szerb kolléga, hogy tud-e erőt meríteni a labdarúgó-válogatottat a más sportágban elért szerb sikerekből. – Természetesen boldoggá tesznek minket a sikerek, Djokovicsot nemzeti hősnek tekintjük, mi is boldoggá akarjuk tenni a hazánkat 

– folytatta Dusan Tadics, aki a nyáron néhány hétig egy csapatban edzett Szalai Attilával a Fenerbahcénál, mielőtt a magyar védő a német Hoffenheimhez szerződött. – Attila nagyon jó fiú, és remek játékos. A Fenernél mindannyian sajnáltuk, hogy már nincsen velünk. Örülök, hogy holnap a pályán lesz lehetőségünk találkozni – mondta Tadics. Természetesen a Liverpoolban parádés formában futballozó is szóba jött. – Nagyon jó vétel volt Liverpoolban. Jól járt vele a csapata. Az ő játéka komoly hatással lesz a magyar futballra – dicsérte „kollégáját”, a magyar csapatkapitányt a Fenerbahce 98-szoros válogatott játékosa.

A G csoport, 5. forduló: Litvánia–Montenegró, Kaunas, 18.00. Szerbia–Magyarország, Belgrád, 20.45. 

A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont (5-0), 2. Szerbia 7 (5-1), 3. Montenegró 4, 4. Bulgária 2, 5. Litvánia 0.

Borítókép:A szerb csapatkapitány elismerte a magyarokat (Fotó: MTI//Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.