Topolya szülötte is a magyarok ellen készül

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány kijelölte a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre készülő szerb labdarúgó-válogatott 26 fős, szűkített keretét. A keretben egy-egy újonc, és a szerb bajnokságban futballozó játékos is helyet kapott, a Fenerbahce támadója, a Topolyán született szerb csapatkapitány, Dusan Tadics is tagja a keretnek.

Magyar Nemzet
2023. 09. 01. 19:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb válogatott a magyarhoz hasonlóan hétfőn kezdi meg a felkészülést a csütörtökön esedékes magyar válogatott elleni belgrádi Eb-selejtező-mérkőzésre, míg három nappal később Litvániába látogat. 

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány keretében egyetlen hazai bajnokságban szereplő labdarúgó kapott helyet Stefan Mitrovics személyében, aki a Crvena zvezda 21 éves tehetsége. Mellette olyan klasszisok találhatók a névsorban, mint a Juventusban szereplő Dusan Vlahovics, a Sevillával Európa-liga győztes Nemanja Gudelj vagy éppen az Ajax Amsterdamtól a Fenerbahcéhoz igazoló, a zömmel magyarok lakta Topolyán született Dusan Tadics. A nyáron a szaúdi al-Hilal csapatához igazolt két sztár, Szergej Milinkovics-Savics és Aleksandar Mitrovics szintén tagja a keretnek. 

Sztojkovics egy újoncot hívott meg: Borisz Radunovics a Cagliariban véd. A Eb-selejtezőcsoportot a magyar válogatott vezeti hét pontjával, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a szerb együttest. A belgrádi rangadó azért lesz zárt kapus, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró ellen 2-0-ra megnyert találkozón.

 

 A szerb labdarúgó-válogatott szűkített kerete:
Kapusok: Vanja Milinkovics-Savics (Torino), Predrag Rajkovics (Real Mallorca), Djordje Petrovics (New England Revolution), Borisz Radunovics (Cagliari)
Védők: Nikola Milenkovics (Fiorentina), Strahinja Erakovics (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Strahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Srdjan Babics (Szpartak Moszkva), Filip Mladenovics (Panathinaikosz)
Középpályások: Andrija Zivkovics (PAOK), Nemanja Radonjics (Torino), Nemanja Maksimovics (Getafe), Uros Racics (Sassuolo), Ivan Ilics (Torino), Marko Grujics (FC Porto), Filip Kostics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Samardzics (Udinese), Stefan Mitrovics (Crvena zvezda), Sergej Milinkovics-Savics (al-Hilal), Filip Djuricics (Panathinaikosz)
Csatárok: Alekszandar Mitrovics (al-Hilal), Dusan Vlahovics (Juventus), Luka Jovics (Fiorentina).

Borítókép: Dusan Tadics (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.