Gulácsi Péter visszatért, Marco Rossi újoncokat avathat

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Szerbia ellen idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőt, majd szeptember 10-én Csehország ellen hazai felkészülési találkozót vív. Kedden Marco Rossi nyilvánosságra hozta, kik alkotják a két mérkőzésre a nemzeti csapat keretét. Visszatért a válogatottba Gulácsi Péter, aki tavaly októberi súlyos sérülése óta még nem játszott mérkőzést. Először kapott meghívót a huszonegy éves Kata Mihály (MTK) és Horváth Krisztofer (Kecskemét), valamint utóbbi klubtársa, a huszonhárom éves Szuhodovszki Soma.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 13:11
Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League
Peter Gulacsi goalkeeper of RB Leipzig and Hungary during the warm-up before the UEFA Champions League group F match between Real Madrid and RB Leipzig at Estadio Santiago Bernabeu on September 14, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sűrű lesz az ősz a magyar labdarúgó-válogatott számára. együttese szeptemberben, októberben és novemberben is két-két mérkőzést játszik. Az első meccspárra, a Szerbia elleni, szeptember 7-i idegenbeli Eb-selejtezőre és a Csehország elleni, szeptember 10-i hazai felkészülési meccsre az olasz szakember kijelölte keretét, amelyben tavaly októberi súlyos sérülése óta először kapott helyet az RB Leipzig kapusa.

Atalanta v RB Leipzig: Quarter Final Leg Two - UEFA Europa League
Gulácsi Péter és ismét együtt érkezhet Lipcséből a válogatottba (Fotó: AFP/Francesco Scaccianoce)

Gulácsi két hete edzett először klubtársaival sérülése elszenvedése óta, de a lipcsei klub idénybeli három meccsén még nem jelölte a magyar kapust a keretbe. Rossi viszont meghívta őt, igaz, a megszokott három helyett négy kapust is nevezett a keretbe, azaz vélhetően a szövetségi kapitány sem biztos benne, hogy Gulácsi valóban bevethető állapotban van.

Marco Rossi két fiatal középpályásnak is először küldött meghívót, Szuhodovszki Soma (Kecskemét) és Kata Mihály (MTK) is megkapja a lehetőséget, hogy a válogatott kerettel készüljön, akárcsak a kecskemétiek támadója, Horváth Krisztofer. Az meglepő lenne, ha a Szerbia elleni csoportrangadón bevetné őket Rossi, Csehország ellen viszont akár lehetőséget kaphatnak.

A korábban többször meghívott játékosok közül kimaradt sérülése miatt (Union Berlin), Kleinheisler László (Panathinaikosz) és (FTC), ahogy utóbbi klubtársa, Baráth Péter és a sérülése után Hamburgban csak percek erejéig visszatérő Németh András sincs a keretben. Nem kapott meghívót Bolla Bendegúz sem, akit ismét kölcsönadott a Wolverhampton, a svájci Servette-nek.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paks)
Védők: Balogh Botond (Parma), (Fehérvár), (Omonia), Mocsi Attila (Rizespor), Willi Orbán (RB Leipzig), (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), (Bournemouth), (Pisa), Loic Nego (Le Havre), Callum Styles (Barnsley), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), (Freiburg), (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros) 

Borítókép: Gulácsi Péter majdnem egy éve nem védett, de most visszatért a magyar válogatott keretbe (Fotó: AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.