Marco Rossi embere góllal mutatkozott be a török bajnokságban + videó

Új magyar kedvenc született a török labdarúgó-bajnokságban: Mocsi Attila győztes meccsen és góllal debütált a Rizespor színeiben a Trabzonspor elleni rangadón. A Zalaegerszegről igazolt védőt magánrepülővel szállította a török klub, hogy játszhasson már ezen a meccsen – megérte.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 22:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a nyáron elhagyta a Fenerbahcét, de a távozása után is van Attila, akiért rajonghatnak a török szurkolók: Mocsi Attila szerződtetését pénteken jelentette be az élvonalba feljutott Rizespor. A törökök lelkesedésére jellemző, hogy magángépet küldtek a magyar válogatott kerettag védőért, hogy még időben megérkezzen, és pályára léphessen a Trabzonspor elleni szombati meccsen.

Mocsi Attila győztes meccsen, góllal debütált Törökországban. Fotó: Twitter/Rizespor

Mocsi nemcsak megérkezett, hanem kezdőként végig is játszotta az első Süper Lig-meccsét, amelyen ő szerezte csapata első gólját fejesből a 20. percben, íme:

A Rizespor félidőben már 2-0-ra vezetett, s végül 3-2-es győzelmet aratott idegenben, ami nagy bravúr az újonctól, hiszen a Trabzonspor élcsapatnak számít Törökországban, az előző idényben hatodik volt, és emlékezhetünk, egy csoportban szerepelt a Ferencvárossal az Európa-ligában tavaly.

Mocsi Győrben kezdett futballozni, majd Szombathelyen, a Haladás színeiben mutatkozott be a felnőttek között, onnan tavaly januárban vitte el az élvonalbeli Zalaegerszeg. Tavaly szeptemberben már bekerült magyar válogatott keretébe is, ám pályára eddig nem lépett a felnőtt nemzeti csapatban. A 23 éves középhátvéd a török bajnokságból megszilárdíthatja a helyét a válogatottban is, hiszen a Süper Lig a Bundesligába igazolt Szalai Attilának is kiváló ugródeszka volt.

Borítókép: Mocsi Attila ünnepli az első gólját a török bajnokságban (Fotó: Twitter / Rizespor) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.