Dárdai Pál és fiai visszavágtak a kritikusoknak, kiütéssel nyert a Hertha

Szégyenszemre szerzett pont és gól nélkül várta a Hertha labdarúgócsapata a német másodosztály negyedik fordulóját, amelyben aztán kiszakadt a gólzsák Berlinben. Dárdai Pál együttese 5-0-ra kiütötte a Greuther Fürthöt, a fiai miatt sokat kritizált magyar vezetőedző mindhárom „kis” Dárdait bevetette a meccsen, Dárdai Palkó gólt is szerzett. Korábbi NB I-es légiós volt a Hertha hőse, a Debrecen és a Diósgyőr volt csatára két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthető okokból nem volt jó a hangulat a Hertha háza táján az utóbbi időben, hiszen a Bundesligából az előző idény végén kiesett fővárosi klub vezetésével sokkolóan gyenge eredményekkel kezdte a másodosztályt. Az első három fordulóban három vereség és nulla szerzett gól volt a Hertha mérlege, amely a mezőny egyetlen csapataként állt pont és találat nélkül a tabellán.

Hertha BSC - SV When Wiesbaden Dárdai Pál
Dárdai Pál végre újra góloknak és győzelemnek örülhetett a Hertha élén. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai a gyenge eredmények mellett a fiai miatt is élő céltábla lett, hiszen mindhárom gyermeke, Palkó, Márton és Bence is az első keret tagja, és mindannyiukat bátran pályára küldi. A Greuther Fürth elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón magyarázkodnia is kellett, állítólag ugyanis rosszat tesz az öltözői légkörnek, hogy kivételezik a fiaival. Dárdai ezt a feltételezést élesen visszautasította.

Dárdai Pál azonnal lemond, ha valaki bizonyítja a kivételezést

– Ez hazugság! – kelt ki magából, majd a lemondását is felajánlotta, ha valaki bizonyítja a vádat. – Számomra ez már lassan felér egy zaklatással. Tiszta a lelkiismeretem. Bence U17-es Európa-bajnok, Palkó a Herthával lett ifjúsági bajnok, Mártonnak van a legmagasabb piaci értéke a Herthánál, és ezeknél a dolgoknál csak a teljesítmény számít. Ha valamelyik játékosom azt látja, hogy előnyben részesítem valamelyik fiamat, akkor jelentse a vezetőségnek vagy akár személyesen nekem. Akkor azonnal le is mondok!

Lemondásra ez idáig nem került sor, és a Greuther Fürth ellen a Dárdai család a lehető legjobb választ adta a kritikusoknak. A Hertha nemcsak megszerezte az idénybeli első győzelmét a Bundesliga II-ben, hanem 5-0-s kiütéssel tette meg ezt. Dárdai Márton és Dárdai Palkó kezdők voltak, előbbi végigjátszotta a meccset, utóbbi a 64. percben jött le, miután a második félidő elején gólt szerzett, a legifjabb Bence pedig a 78. percben állt be csereként.

Korábbi NB I-es légiós volt a Hertha hőse

A negyedik fordulóra, azon belül viszont mindössze a 23. percig kellett várni a Hertha első idénybeli góljára a Fürth ellen: az ellenfél kapusának nagy hibáját kihasználva a korábban a DVSC-nél és a DVTK-nál is megfordult Haris Tabakovic szerezte meg a vezetést. Nyolc perccel később Marten Winkler lőtte a másodikat, majd a Hertha a második félidőben repülőrajtot vett. Csupán húsz másodperc telt el a játékrészből, amikor Tabakovic kiugratása után Dárdai Palkó talált be, aki a Jena elleni kupameccsen már szerzett gólt a szezonban. A 66. percben az ő helyére beállt Smail Prevljak lőtte a negyediket, majd a 77. percben a korábbi NB I-es légiós Tabakovic állította be az 5-0-s végeredményt. 

A bosnyák–svájci támadó korábban a Debrecen mezében 25/13-as, a Diósgyőrében 21/2-es mutatót produkált. Tabakovic a nyáron került a Herthához az Austria Wientől, és négy tétmeccsen már háromgólos a berlini klubban.

Dárdai Pál még a meccs előtt arról beszélt, hogy a Hertha nehéz anyagi helyzetben van, és akár három évig is eltarthat, mire a klub összeszedi magát annyira, hogy reális cél lehessen a visszajutás a Bundesligába. Amint azt megírtuk, a Hertha kerete jelentősen meggyengült a nyáron, több kulcsembere topligás klubokhoz távozott

Borítókép: Dárdai Palkó a gólját ünnepli a Fürth elleni meccsen (Fotó: Hertha/ Twitter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.