Nincs türelem – öngólja után Szalai Attila a kispadra szorult a Bundesligában

A Dortmund ziccert adott a Bayern Münchennek, a magyar érdekeltségű csapatok közül az Union Berlin emberhátrányban győzött, a Freiburg és a Hoffenheim is drámai hajrágóllal nyert a Bundesliga második fordulójában szombaton. A magyarok közül egyedül Sallai Roland lépett pályára, Szalai Attila pedig az első fordulóban vétett öngólja után a jelek szerint nehéz helyzetbe kerülhetett Hoffenheimben.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 18:38
TSG Hoffenheim v Sport-Club Freiburg - Bundesliga, Szalai Attila
SINSHEIM, GERMANY - AUGUST 19: Attila Szalai of TSG 1899 Hoffenheim scores an own goal for Sport-Club Freiburg's first goal during the Bundesliga match between TSG Hoffenheim and Sport-Club Freiburg at PreZero-Arena on August 19, 2023 in Sinsheim, Germany. (Photo by Markus Gilliar/Getty Images) Fotó: Getty Images/Markus Gilliar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsjátékosnak érkezett a Hoffenheim együttesébe, a német klub 12,3 millió eurót fizetett érte a török Fenerbahcénak, s ezzel a 25 éves magyar válogatott védő az együttes történetének második legdrágább igazolása. Maga Szalai is úgy nyilatkozott a közmédiának, hogy vezérnek szerződtették:

– Szeretnék, ha vezéregyéniséggé válnék és irányítanám a többieket, segítenék, hozzátenném a tudást, tapasztalatot és mentalitást, amit én képviselek – árulta el Szalai Attila, aki annak rendje és módja szerint kezdő volt a Hoffenheim idénybeli első bajnokiján, ám múlt héten a Freiburg elleni Bundesliga-debütálása balul sült el.

A magyar válogatott védő a 39. percben öngólt vétett , ezzel szerzett vezetést csapata, amely végül 2-1-re nyerni is tudott a magyar szélső találatával a Hoffenheim otthonában. Már azon a meccsen úgy tűnt, hogy nincs sok türelem Szalai hibája után, hiszen a félidőben lecserélte őt Pellegrino Matarazzo vezetőedző.

Aztán most az újonc Heidenheim elleni meccsen Szalai már eleve csak a kispadon kapott helyet, és be sem állt onnan. A Hoffenheim egyébként óriási fordítást bemutatva győzött 3-2-re. Kétgólos hátrányból sikerült felállnia a csapatnak a hajrában, a győztes gólt Andrej Kramaric a hosszabbításban szerezte tizenegyesből.

Most nem Sallai Roland volt a nyerőember

A bűnbocsánatot nyert Sallai Roland bombaformában kezdte az idényt, hiszen a Német Kupában, s mint már említettük, a bajnokság első fordulójában is gólt szerzett a Freiburg első két tétmeccsén. Természetesen kezdő volt a Werder Bremen ellen is, ám a 61. percben 0-0-nál cserélték le. A Freiburg végül egy 96. percben szerzett találattal otthon tartotta a három pontot.

Az előző idény meglepetéscsapata, az Union Berlin a továbbra is sérült nélkül, a 21. perctől emberhátrányban futballozva is simán, 4-1-re nyert a Darmstadt otthonában – a berliniek első találata előtt a volt fradista adta a gólpasszt.

A Dortmund máris ziccert adott a vasárnap pályára lépő Bayern Münchennek a bajnoki címért zajló versenyfutásban, miután nem tudta legyőzni idegenben a Bochumot.

Bundesliga, 2. forduló:
FC Heidenheim–TSG 1899 Hoffenheim 2-3
SC Freiburg–Werder Bremen 1-0
SV Darmstadt 98–Union Berlin 1-4
1. FC Köln–VfL Wolfsburg 1-2
VfL Bochum–Borussia Dortmund 1-1
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 18.30

Pénteken játszották:
RB Leipzig–VfB Stuttgart 5-1 (Willi Orbán végig a pályán volt a lipcseieknél)

Vasárnap:
FSV Mainz–Eintracht Frankfurt 15.30
Bayern München–FC Augsburg 17.30  

Borítókép: Szalai Attila az első forduló után a kispadra szorult a Bundesligában (Fotó: Getty Images/Markus Gilliar)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.