Orbánt bántották, a társai vettek revansot + fotó

Az RB Leipzig a félidőben még egygólos hátrányban volt, de a második játékrészben öt gólt lőtt a vendég Stuttgartnak, így fölényesen nyert a német labdarúgó-bajnokság második fordulójában

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-bajnokság második fordulójában csapatkapitánnyal a kezdő tizenegyben futott ki az RB Leipzig a VfB Stuttgart elleni mérkőzésre.

Az első játékrészben némi meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. A félidő utolsó pillanataiban Orbán az ellenfél 16-osán belül tűnt fel, ahol a stuttgarti gólszerző, Guirassy látszólag szabálytalankodott vele szemben, azonban néhány perces VAR-vizsgálat után a játékvezető végül nem adott büntetőt, mert korábban a lipcsei Poulsent látta szabálytalannak.

Orbán berepült a tizenhatoson belülre, bántották, de ezért végül nem kapott 11-est a Lipcse    Fotó: Twitter

A szünet után előbb egyenlített a Lipcse, majd bedarálta a teljesen összeomlott sváb csapatot, végül 5-1-re ütötte ki az ellenfelét.

Bundesliga, 2. forduló: RB Leipzig–Vfb Stuttgart 5-1 (0-1). Gólszerzők: Henrichs 51., Olmo 63., Openda 66., Kampl 74., Simons 77., ill. Guirassy 35.

A mérkőzés összefoglalója ITT látható.

Borítókép: Orbán (jobb szélen) végig a pályán volt és öt lipcsei gólt ünnepelhetett (Fotó: Twitter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.