Youhuu az éjjel közel került a világbajnoknőhöz, aki meg is lepődött + videó

Minden idők második legjobb időeredményével, 21,41 másodperccel nyerte a női 200 méteres síkfutást a jamaicai Shericka Jackson péntek éjjel a budapesti atlétikai világbajnokságon. Az ünneplésből a vb kabalafigurája, Youhuu is kivette a részét, Shericka Jackson igencsak meglepődött, amikor a rackajuh ölbe kapta.

2023. 08. 26. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Florence Griffith-Joyner 1988-as keltezésű, 21,34 másodperces világcsúcsa után eddig is Shericka Jackson mondhatta magáénak a második legjobb időt, tavaly a eugene-i világbajnokságot 21,45-tel nyerte meg. Ez is „űridő” volt, péntek éjjel a budapesti vb-n azonban még erre is rátett egy lapáttal. A 29 éves jamaicai sprinter a Nemzeti Atlétikai Központban mindössze 0,1 m/sec-os hátszéllel 21,41 másodperces időt repesztett, és nagyon megverte a többieket. Az amerikai Gabby Thomas 21,81-gyel végzett a második, az ugyancsak amerikai, 100-on győztes Sha’Carri Richardson 21,92-vel a harmadik helyen.

Jackson, Thomas, Richardson
Shericka Jackson, Gabby Thomas és Sha’Carri Richardson Fotó: Origo/Csudai Sándor

– Még ha nagyon közel is voltam a világcsúcshoz, futás közben nem ez lebegett a szemem előtt. Szeretném tartani azt a nívót, amelyen vagyok, és majd kiderül, összejön-e valamikor a rekord – jegyezte meg Shericka Jackson, aki 100 méteren ezüstérmes lett Budapesten.

Érdekesség, hogy 100-on egy amerikai (Richardson) nyert két jamaicai (Jackson, Shelly-Ann Fraser-Pryce), 200-on pedig egy jamaicai két amerikai előtt. S már dörzsölhetjük a tenyerünket a női 4x100-as váltók mai döntője előtt; 21.53-kor az amerikaiak a 6-os, a jamaicaiak a 7-es pályáról rajtolnak. S nem véletlenül lesz ez a nap záró száma; nagyobb érdeklődés övezi, mint a férfiváltók döntőjét, ott 21.40-kor lövik el a rajtot.

Amúgy jó látni, hogy a nagy riválisok között baráti a viszony, a 100-as döntő után készült fotók is erről tanúskodtak, s most a 200-as finálét követők is.

Youhuu és Shericka Jackson nagy jelenete

S a vb kabalafigurája, Youhuu most is a fókuszba került azután, hogy csütörtökön a 200-as elődöntők közben nagyon megijesztette a bahamai Anthonique Strachant. Youhuu most Shericka Jacksont vette célba, a döntő után ölbe kapta a világbajnoknőt, aki nem kicsit lepődött meg...

Borítókép: Shericka Jackson Youhuu ölében (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.