Egy bahamai futónőn nevet a világ, aki nagyon megjárta Budapesten + videó

A budapesti atlétikai világbajnokságon csütörtök este rendezték a női 200 méteres síkfutás elődöntős futamait, a legjobb idővel pedig az amerikai Gabby Thomas jutott be a mai döntőbe. Finalista lett a 100 méter világbajnoka, az amerikai Sha’Carri Richardson, valamint a 100-on második jamaicai Shericka Jackson is. S ott lesz a döntőben a bahamai Anthonique Strachan is, akire a vb kabalafigurája, Youhuu ráhozta a szívbajt.

2023. 08. 25. 6:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A világbajnokságon még hétfőn a női 100 métert az amerikai Sha’Carri Richardson nyerte 10,65-tel, élete legjobbjával, Shericka Jackson 10,72-vel lett második, pedig idén 10,65-öt ő is tudott már, ennyivel győzött a jamaicai bajnokságon. Mindketten neveztek a 200-ra is, de az idei eredmények alapján „csak” a második és a negyedik helyen állnak a világranglistán, amelynek az eleje így néz ki: Gabby Thomas (amerikai, 21,60), Shericka Jackson (21,71), Julian Alfred (St. Lucia-i, 21,91), Sha’Carri Richardson (21,94). Megjegyzendő még, hogy a tavalyi vb-n Eugene-ban Jackson 21,45-tel nyert, és közel került az amerikai Florence Griffith-Joyner 21,34-es világcsúcsához, ami 1988-as keltezésű.

Richardson
A 100 méter döntője után, amit Richardson nyert meg Fotó: Origó/Csudai Sándor

Richardson és Jackson is frizurát váltott

Milyen a sors, az elődöntő harmadik futamába osztották be Jacksont és Richardsont is, mi több, egymás mellé a hetes és a nyolcas pályára. Jackson könnyedén győzött kerek 22 másodperces idővel, Richardson 22,20-szal lett a második. S a 100-as döntő után mindkét klasszist új frizurával láthattuk: a jamaicait már nem a piros parókájában, az amerikait pedig ezúttal hosszú póthajjal. 

Az elődöntőben amúgy Thomasé volt a legjobb idő (21,97). A nyolcas döntőbe ketten időeredménnyel jutottak be, az egyikük a bahamai Anthonique Strachan (22,30) lett a második futamból, s amíg egy külön helyiségben várakozott, hogy elegendő lesz-e az ideje, a vb kabalafigurája, Youhuu hátulról úgy megijesztette, hogy a szívbajt hozta rá. Mindenesetre abból, amilyen gyorsan Strachan felugrott a kanapéról, láthattuk, hogy jó a reakcióideje… S nem haragudott meg a csínytevésért. Azt persze mondani sem kell, hogy a felvétel elözönlötte a világhálót, és most mindenki a bahamai sprinteren nevet.   

Borítókép: Anthonique Strachan a futama után még nem tudta, hogy mi vár rá (Forrás: Twitter/World Athletics)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.