Ezért kapott pirosat a nyolcadik percben a magyar származású játékos

Szokatlan eset történt csütörtök este a lengyel Raków és a portugál Sporting mérkőzésén. VAR-vizsgálat után már a nyolcadik percben villant a piros lap, ezt a Sporting magyar származású támadója, Gyökeres Viktor kapta. A lisszaboniak a szigorú kiállítás ellenére pontot szereztek Lengyelországban.

2023. 10. 27. 13:01
UEFA Europa League - Rakow Czestochowa vs Sporting CP
Gyökeres Viktor
epa10940815 Greek referee Anastasios Papapetrou (L) shows a red card to Viktor Gyokeres (R) of of Sporting CP during the UEFA Europa League group D soccer match between Rakow Czestochowa and Sporting CP in Sosnowiec, Poland, 26 October 2023. EPA/Zbigniew Meissner POLAND OUT Fotó: Europress/AFP/Zbigniew Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok időt tölthetett a pályán csapata csütörtök esti Európa-liga-meccsén a portugál Sporting magyar származású támadója, a svéd válogatott Gyökeres Viktor. A csatár az ötödik percben, ártalmatlan helyzetben lépett oda a hazai pályán játszó lengyel bajnok, a Raków csapatkapitányának. Gyökeres először sárga lapot kapott a belépőért, ám VAR-vizsgálat után a görög Papapetru a szigorúbb ítélet, a kiállítás mellett döntött.

Gyökeres Viktor piros lap
Gyökeres Viktor a szabálytalansága után piros lapot kapott (Forrás: X/SwedeStats)

A belépő elsőre feleslegesnek, de ártalmatlannak tűnt, ahogy a videó alatt hallható, a lengyel kommentátor sem hőbörgött, a visszajátszás után viszont volt olyan képkocka, amiből egyszerű buktatásnál sokkal durvábbnak látszott az eset, így a nyáron az angol másodosztályból szerződtetett, magyar származású Gyökeres Viktornak hamar véget ért a mérkőzés.

A szabálytalanság elszenvedője, a horvát Zoran Arsenic néhány percig még folytatta a játékot, de a tizennegyedik percben lecserélték. Közvetlenül ezután a Liverpool korábbi játékosa, a Sportingot 2017 óta erősítő Sebastián Coates fejesével a portugálok vezetést szereztek, de emberhátrányban nem tudták megőrizni az előnyt, a második félidőben Fabian Piasecki egyenlített.

Három forduló után az Európa-liga D csoportjában az olasz Atalanta hét ponttal vezet, a Sporting és az osztrák Sturm Graz négy ponton áll, a Raków pedig két vereség után története első pontját szerezte egy európai kupa főtábláján.

Borítókép: A VAR-vizsgálat után előkerült a piros lap (Fotó: Europress/AFP/Zbigniew Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.