Fizikai erőszak és fenyegetés – kitálalt a még mindig rettegő olimpiai bajnok

Gjert Ingebrigtsen edző a norvég atlétikai élet dicsőségére remek eredményeket ért el három fiával. A legfiatalabb, Jakob Ingebrigtsen a tokiói olimpián húszévesen aranyérmet szerzett az 1500 méteres síkfutásban, és egyszeriben sportága világsztárjává lépett elő. A napokban azonban drámai vallomást tett testvéreivel együtt arról, milyen volt a kapcsolatuk az édesapjukkal – írja a Metropol.

Forrás: Metropol2023. 10. 23. 16:51
Jakob Ingebrigtsen és Mohamed Katir nagy befutója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakob Ingebrigtsen az augusztusi budapesti világbajnojságon 1500 méteren ugyan „csak” a második helyen végzett a brit Josh Kerr mögött, 5000 méteren viszont megvédte a világbajnoki címét.

Kerr nagy győzelmet aratott, Ingebrigtsen (jobbra) csak második lett (Fotó: Kurucz Árpád)
1500-on Jakob Ingebrigtsen második lett (Fotó: Kurucz Árpád)

A három Ingebrigtsen fivér, Jakob, Filip és Henrik parádés eredményekkel rendelkezik, de kiderült, hogy családi kapcsolatukban végzetes törés állt be. Erről a norvég VG-nek nyilatkozva – ezt a cikket szemlézte az Insidethegames.com is – a testvérek a minap a következőket mondták:

– Egy olyan apával nőttünk fel, aki nagyon agresszív személyiség volt, és aki nevelése részeként fizikai erőszakot és fenyegetést alkalmazott. Még mindig félelmet érzünk, gyermekkorunk óta ez él bennünk. Akkor ezt valahogyan elfogadtuk, két éve azonban elegünk lett, úgy döntöttünk, hogy szakítunk apánkkal.

Jakob Ingebrigtsen még az esküvőjére sem hívta meg édesapját.

Gjert Ingebrigtsen ügyvédjén keresztül határozottan tagadta fiai vádjait, azt állítja, hogy soha nem alkalmazott erőszakot a gyermekeivel szemben.

A Metropol cikke ITT olvasható.

Borítókép: Jakob Ingebrigtsen és Mohamed Katir nagy befutója 5000 méteren, a norvég győzött (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.