Messi parádéja, Neymar kínjai és egy meglökött bíró + videók

Dél-Amerikában már a 2026-os labdarúgó-világbajnokság selejtezői zajlanak, magyar idő szerint szerda virradóra a negyedik fordulót rendezték. Argentína továbbra is százszázalékos, ezúttal Lionel Messi duplájával nyert 2-0-ra Peruban. Brazília viszont kikapott Uruguaytól, ráadásul Neymar súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, nem a saját lábán hagyta el a pályát.

2023. 10. 18. 7:47
Neymar
Brazil's forward Neymar leaves the field after an injury during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Uruguay and Brazil at the Centenario Stadium in Montevideo on October 17, 2023. (Photo by Pablo PORCIUNCULA / AFP) Fotó: AFP/Pablo PORCIUNCULA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Amerikában belefér egy-egy botlás. A világbajnoki selejtező tizennyolc fordulóból áll, ráadásul a létszámemeléssel a tíz csapatból hat egyenes ágon kvalifikálja magát a 2026-os vb-re, s a hetedik helyezett is jó esélyekkel vívhat pótselejtezőt. Az uralkodó világbajnok Argentína azonban nem akar semmit a véletlenre bízni, vezérletével négy forduló után hibátlan mérleggel áll a tabella élén. Brazília viszont elveszítette veretlenségét, ráadásul súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Uruguayban.

Lionel Messi Peru
Lionel Messi két gólt szerzett Peru ellen, Argentína hibátlanul menetel. Fotó: AFP/Ernesto Benavides

Lionel Messi két szenzációs lövése

A negyedik fordulóban Argentína Peruban játszott. A korábbi Bayern-csatár, Paolo Guerrero kis híján nagyon távolról meglepte az ellentmondásos megítélésű kapust, Emiliano Martínezt, de gólt végül csak Lionel Messi szerzett a mérkőzésen. Az argentin klasszis egyik találata előtt sem állítgatott a labdán, különösen az első találata volt szemet gyönyörködtető.

Neymar megsérült, Darwin volt a hős

A forduló rangadóját a térség másik két világbajnoka, Uruguay és Brazília vívta. Az első félidő hajrájában az uruk a liverpooli Darwin Núnez góljával szereztek vezetést, majd néhány perccel később Neymar kiskocsin hagyta el a pályát. A brazilok vezérének az első hírek szerint a térdszalagjai sérültek meg, pontosabb diagnózis később várható.

A második félidőben a Real Madrid fiatal támadói próbáltak javítani a brazilok helyzetén, Vinícius műesését azonban nem ette meg a játékvezető, pedig szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

Aztán ismét jött Núnez, aki óriásit küzdve Nicolas de la Cruzt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Uruguay 2-0-ra nyert, és megelőzte a brazilokat a tabellán.

Nem maradt el a piros lap

A dél-amerikai futballról az a képünk él, hogy a parázs hangulatú meccsek gyakran hoznak kiállítást. Eddig a selejtező mindegyik fordulójára jutott piros lap, a negyedik körben a chilei Marcelino Núnez kapott, aki a sárga lapot érő szabálytalanságát követően nem elégedett meg szimpla reklamálással, meg is lökte a játékvezetőt.

Venezuela már ekkor is vezetett, végül 3-0-ra nyert, ezzel a forduló meglepetését okozta. Chile az elmúlt évtized közepén két Copa Américát is nyert, azóta viszont komoly válságba került.

Dél-amerikai vb-selejtező, 4. forduló

Peru–Argentína 0-2
Uruguay–Brazília 2-0
Venezuela–Chile 3-0
Paraguay–Bolívia 1-0
Ecuador–Kolumbia 0-0

Az állás
1. Argentína 12 pont
2. Uruguay 7 (8-5)
3. Brazília 7 (7-4)
4. Venezuela 7 (5-2)
5. Kolumbia 6
6. Ecuador 4 (4-3)
7. Paraguay 4 (1-2)
8. Chile 4 (3-6)
9. Peru 1
10. Bolívia 0

Borítókép: Neymar nem saját lábán hagyta el a pályát (Fotó: AFP/Pablo Porciuncula)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.