Izrael korábbi magyar sztárja volt csapattársát is gyászolja

A jelenleg Zalaegerszeg sportigazgatójaként dolgozó Sallói István labdarúgó pályafutásának egy jelentős részét Izraelben töltötte, ahol óriási népszerűségre tett szert. Rengeteg ma is élő kapcsolatot ápol Izraelben, ezért nagyon sokkolták a hétvégén történt terrortámadások. Mint kiderült, egyik korábbi csapattársát is gyászolnia kénytelen.

2023. 10. 10. 11:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói István 1994 és 2000 között Izraelben futballozott. A Beitar Jerusalem tagjaként a liga egyik legnagyobb sztárja lett, Jeruzsálemben 116 mérkőzésen 59 gólt szerzett, az utolsó évét a Maccabi Herzlya csapatában töltötte, itt 47 meccsen 12-szer volt eredményes. A népszerűsége máig ható, napi kapcsolatban áll egykori játékostársaival és barátaival. Éppen ezért érzékenyen érintik az Izraelben zajló szörnyűségek.

– Amikor az első híreket hallottam a hét végén, szó szerint rosszul lettem – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére a tizenháromszoros magyar válogatott támadó. – Nem találok szavakat arra, amit érzek, Az külön sokkolt, hogy a Nova fesztivál áldozatai között van Lior Aszulin is, akivel a Maccabi Herzlyában együtt játszottam. A negyvenharmadik születésnapját ünnepelte, őt is lelőtték a terroristák, három gyerek maradt utána. Azt is hallottam, hogy ugyanott lelőtték a korábbi izraeli szövetségi kapitány, Slomo Scharf lányát is. A mi barátaink zöme Tel-Avivban vagy annak a környékén él, jelenleg biztonságban, de ők is félnek, mert ha az ott élő arabok is beindulnak, akkor az ő életük is veszélybe kerül.

A kilencvenes években, amikor Sallói István Izraelben élt, akkor is történtek terrortámadások, ám szerinte ezek zömmel alapvetően különböztek attól, ami most zajlik az országban.

– Akkoriban a terroristák elsősorban katonai célpontokat választottak, például katonákat szállító buszokat és teherautókat, most viszont tudatosan civileket mészároltak le és ejtettek túszul, házakat gyújtottak rájuk, hat hónapos csecsemőt raboltak el, és ezt nem lehet szabadságharcként értelmezni. 

A legszörnyűbb az, hogy Izrael mindezt nyilván nem hagyja szó nélkül, és a másik oldalon is rengeteg ártalmatlan ember esik majd a konfliktus áldozatául. 

Szomorú, hogy bár mindenki tudta, a Gázai övezet súlyos problémákat rejt magában, és várható volt, hogy ott háború robbanhat ki, senki sem talált erre megoldást. Csak remélni tudom, hogy ez a háború nem terjed ki az egész térségre, az ennél rosszabbra pedig gondolni sem szeretnék…

Borítókép: Sallói István (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Nagy Norbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.