Szoboszlai meccsén hibáztak, megbüntették a bírókat

Döbbenetes hibát követett el Darren England és Dan Cook. A Tottenham–Liverpool rangadó VAR-asszisztensei tudták, hogy a Liverpool szabályos gólt lőtt, mégsem jelezték ezt Simon Hooper játékvezetőnek, aki les címén nem adta meg Luis Díaz találatát. Szoboszlai Dominik és társai számára rendkívül fájó a baki a 2-1-re elveszített meccs után, de a játékvezetők sem úszták meg következmények nélkül az esetet.

2023. 10. 01. 17:48
Jürgen Kloppnak néhány fontos döntést kell meghoznia Fotó: EPA/VINCE MIGNOT
epa10863719 Juergen Klopp, manager of Liverpool, reacts before the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool FC in Wolverhampton, Britain, 16 September 2023. EPA/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunkban is beszámoltunk már róla: a Liverpool óriási játékvezetői hiba áldozata lett. csapata Luis Díaz góljával szerzett volna vezetést a Tottenham elleni Premier League-rangadón, ám les címén Simon Hooper nem adta meg a találatot. A visszajátszásokból megállapítható, hogy a gól szabályos volt, s ezt tudta a VAR-szobában helyet foglaló Darren England és Dan Cook is, mégsem szóltak a játékvezető fülére.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
Szoboszlai Dominik vigasztalja Virgil van Dijket, a háttérben a játékvezető (Fotó: EPA/Neil Hall)

Az indoklás kabaréba illő: a két videóasszisztens azt gondolta, hogy Hooper jól döntött, azaz megadta a gólt. Mire eszméltek, hogy a játékvezető szabadrúgást ítélt, már nem tudtak közbeavatkozni, maradt a 0-0-s állás. A Liverpool végül 2-1-es vereséget szenvedett a meccsen, amelyet kilenc emberrel fejezett be.

A Vörösökön nem segít, hogy a játékvezetők szervezete elismerte a hibát és bocsánatot kért, ugyanakkor legalább kiderült, hogy az ehhez hasonló bakik nem maradnak következmények nélkül.

England tartalék játékvezető lett volna a vasárnapi Nottingham–Brentford bajnokin, míg Cook partjelzőként dolgozott volna a Fulham és a Chelsea hétfő esti derbijén, de mindkettejük küldését visszavonták. Sőt valószínű, hogy a következő Premier League-fordulóra sem kap megbízást bakija után a két bíró.

Jürgen Klopp a két piros lapot is kifogásolta a meccs után, ezekről azonban nem nyilatkozott az angol játékvezetők szervezete.

Borítókép: Jürgen Klopp dühös volt a meccs után (Fotó: EPA/Vince Mignot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.