időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Klopp: Őrült döntések születtek – hivatalosan elismerték, hibázott a VAR!

Fábik Tibor
2023.09.30. 21:31 2023.10.01. 20:06
Klopp: Őrült döntések születtek – hivatalosan elismerték, hibázott a VAR!

Amint arról beszámoltunk, a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool a végén kettős emberhátrányban 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának mai rangadóján. A vendégek vezetőedzője, Jürgen Klopp a lefújás után csapata mindkét piros lapjának jogosságát vitatta, s kijelentette, hogy soha nem volt ennyire büszke a csapatára, mint most. S órakkal a meccs után azért áll a bál, mert kiderült, hogy a liverpooli Luis Díaz gólját az első félidőben még 0-0-nál meg kellett volna adni.

A liverpooli gárda már a 26. percben emberhátrányba került, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat, ennek ellenére Jürgen Klopp vezetőedző együttese a hazaiak első góljára még válaszolt. A 69. percben kilenc emberre fogyatkozott a Liverpool: Diogo Jota két perc alatt két sárga lapot gyűjtött be. A hajrában a Vörösök foggal-körömmel őrizték a döntetlent, de a 96. percben egy élesen középre lőtt labdát Joel Matip a saját kapujába bombázott. végig a pályán volt, és remekül játszott.

Jürgen Klopp a lefújás után. Forrás: Twitter/Liverpool FC

– Még életemben nem láttam ilyen meccset, ennyire igazságtalan körülmények között, őrült döntések születtek – nyilatkozta a lefújás után a pálya szélén Jürgen Klopp, aki mindkét piros lap jogosságát vitatta. – Az elsőnél a lassításnál nyilván úgy tűnt, hogy ez egy borzalmas szabálytalanság, pedig valójában egy balszerencsés esetről volt szó. Jones a labdát akarta elrúgni, de a lába felcsúszott a labda fölé. Ami Diogo Jota két sárga lapját illeti, a második jogos volt, de az első nem, az egy őrült ítélet volt. A végén pedig egy öngóllal kapunk ki, nagyon nehéz ezt elviselni… Ám hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, a játékosaim mentalitására, a kitartására, a küzdőszellemére, soha nem voltam még ennyire büszke. Még kilenc emberrel is volt helyzetünk. Egészen kivételes teljesítményt nyújtottunk, így nagyon bosszantó, hogy nem tudtunk pontot szerezni. Márpedig a futballban a végeredmény számít, bármilyen döntések születnek, bármilyen körülmények között kell játszani.

És Klopp ekkor még nem is tudta, hogy a VAR az első félidőben még 0-0-nál egy ilyen esetben ítélt lest, és vonta vissza Luis Díaz gólját:

FRISSÍTÉS!

Luis Díaz gólját hiba volt annulálni, ezt elismerték az illetékesek. Nevezetesen a PGMOL, a Profi Játékvezetők Szövetsége. 

Mint később kiderült, a VAR-szobában ülő két játékvezető az első pillanatban azt hitte, hogy Simon Hooper gólt ítélt, gyorsan megnézték a lassítást és rögön látták, hogy nem is kell vonalazni, így jelezték, hogy a vizsgálat véget ért, helyes a döntés. Amikor pedig tudatosult bennünk, hogy a kolléga valójában lest ítélt, már új játékhelyzet állt elő, nem állíthatták meg a játékot. Ez így egészen elképesztő történet...

„A PGMOL elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi hiba történt. A Luis Díaz által lőtt gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló ténybeli hiba volt, és a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni. A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást” – idézi a közleményt a Sky Sports. A testület továbbá közölte, megvizsgálják a hibához vezető körülményeket és felveszik a kapcsolatot a Liverpoollal is.

Jürgen Klopp azonnal reagált a közleményre. „Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat” – mondta Klopp.

Borítókép: Szoboszlai Dominik vigasztalja Virgil van Dijket (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.