Kerkez Milos a csapatával beleszaladt a késbe, kikapott a Manchester City is

A Premier League 7. fordulójában a délutáni programban a Bournemouth az Arsenal csapatát fogadta, és nem volt esélye a londoniak ellen, 4-0-ra kikapott. Kerkez Milos együttesének továbbra is csak három pontja van három döntetlenből, és a kiesőzónába zuhant. Nagy pofont kapott a címvédő, BL-győztes Manchester City is, amely 2-1-re veszített a Wolverhampton Wanderers otthonában.

2023. 09. 30. 18:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben a 6. forduló után az Arsenal az ötödik helyen állt tizennégy ponttal (négy győzelem, két döntetlen), a Bournemouth pedig a 17. helyet foglalta el a húsz csapat között három pontjával (három döntetlen, három vereség). együttese legutóbb 3-1-re kikapott Brightonban, és honfitársunk az első félidő végén sajnos öngólt fejelt, amikor menteni akart. Szerdán viszont neki és csapatának is jó napja volt, mert a Ligakupa 3. fordulójában hazai pályán 2-0-ra legyőzték a másodosztályú Stoke Cityt –  Kerkez végig a pályán volt és remek teljesítményt nyújtott a balhátvéd posztján –, továbbjutottak a nyolcaddöntőbe, ahol majd a Liverpoollal, csapatával találkoznak.

Kerkez Milos
Kerkez Milos itt a saját kapujába csúsztatott. Forrás: Twitter/Opta

Az Arsenal más „súlycsoportban” van, mint a Bournemouth, és ez ma hamar kiderült. A 17. percben egy felső lécről lepattant labdát vágott be közelről, Kerkez lemaradt róla, a mérkőzésen az ő feladata volt, lett volna a támadó semlegesítése. A 44. percben Martin Ödegaard 11-esből megduplázta az Arsenal előnyét, a hazaiaknak pedig az első játékrész ötperces hosszabbításának végén volt először helyzetük. Fordulás után az 53. percben Kai Havertz is belőtt egy 11-est, a Chelsea-től érkezett német játékos az első gólját szerezte az Arsenal mezében. 

A 0-3 már kínos volt a házigazdának, és még nem volt vége. A 93. percben ugyanis Benjamin White is eredményes volt, így Kerkezék 4-0-ra kikaptak – a magyar játékost a 83. percben lecserélték –, és a kiesőzónába zuhantak, mivel az eddig csak egy ponttal rendelkező Luton 2-1-re nyert az Everton vendégeként.

S ez nem Kerkez Milos meccse volt...

A Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is címvédő Manchester City, amely a forduló előtt pontveszteség nélkül állt a tabella élén, félidőben meglepetésre 1-0-s hátrányban volt a Wolverhampton Wanderers otthonában. S a vége is bombameglepetés lett, mert a Manchester City 2-1-re kikapott! 

Továbbra sem megy a Premier League-ben a Manchester Unitednek, amely már negyedszer kapott ki, egymást követő második meccsét vesztette el az Old Traffordon, ahol ezúttal a Crystal Palace győzött 1-0-ra. Az MU csak a tizedik helyen áll kilenc pontjával.

A forduló rangadója, a Tottenham–Liverpool mérkőzés Szoboszlai Dominikkel 18.30-kor kezdődik, és a Spíler 1 közvetíti.

Premier League, 7. forduló:

szombat:
Aston Villa–Brighton 6-1
Bournemouth–Arsenal 0-4
Everton–Luton 1-2
Manchester United–Crystal Palace 0-1
Newcastle United–Burnley 2-0
West Ham United–Sheffield United 2-0
Wolverhampton Wanderers–Manchester City 2-1
Tottenham Hotspur–Liverpool 18.30

vasárnap:
Nottingham Forest–Brentford 15.00

hétfő:
Fulham–Chelsea 21.00

Borítókép: Az Arsenal első gólja a Bournemouth ellen, Kerkez Milos lemaradt Bukayo Sakáról (Forrás: Twitter/Arsenal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.