Jürgen Klopp új szemszögből beszélt Szoboszlai bombagóljáról

A Premier League hetedik fordulójának rangadóját a Tottenham Hotspur és a Liverpool vívja Londonban. Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője bízik benne, hogy a találkozón sérülése után már Trent Alexander-Arnold is bevethető lesz. A német szakember dicsérte, hogy magyar játékosa, Szoboszlai Dominik milyen gyorsan beilleszkedett a csapatba, s Jürgen Klopp azt is megérti, miért kapott akkora figyelmet Szoboszlai Leicester City elleni gólja, ugyanakkor új nézőpontra is rávilágított a találattal kapcsolatban.

2023. 09. 30. 5:45
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp
Liverpool FC v West Ham United - Premier League
1700204046 Fotó: Getty Images/Matt McNulty
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelmű, hogy Szoboszlai Dominik nyári klubváltása óta itthon az angol csapatok meccsei közül a Liverpool találkozóira kíváncsiak a legtöbben. Ma azonban világszerte ez lesz a helyzet, hiszen a Premier League hetedik fordulójának rangadóját Jürgen Klopp csapata vívja a Vörösökhöz hasonlóan még veretlen Tottenham Hotspur ellen. A találkozó előtti, pénteki sajtótájékoztatón a német szakember beszélt a sérültek állapotáról, s Jürgen Klopp komoly elismeréssel beszélt Szoboszlai Dominik személyiségéről is.

Szoboszlai Dominik Ibrahima Konaté Endo Vataru Liverpool Jürgen Klopp csapata
Szoboszlai Dominik ismét dicséretet kapott, de Jürgen Klopp Endo Vataru (jobbra) szerepét is kiemelte (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Klopp elárulta, bízik benne, hogy bevetheti Szoboszlai Dominik egyik kedvenc játszótársát, a sérülése után már teljes edzésmunkát végző Trent Alexander-Arnoldot, Thiago, Bajcetic és Bradley viszont biztosan kihagyja a rangadót.

A német szakember dicsérte az ellenfelet, s kiemelte, hogy a Tottenham az elmúlt évekhez képest támadóbb felfogásban játszik az új edző, Ange Postecoglou kezei alatt.

– Jól összeállt a csapat, s szemre is tetszetős a játékuk, noha most vesztették el Harry Kane-t. Az elmúlt években a Tottenham a világ egyik legjobban kontrázó csapata volt, most jobban törekszenek a labda birtoklására. A legjobb védekezés a támadás, de ezt csak kimondani könnyű, megvalósítani már nehezebb – mondta a rangadó előtt Klopp.

Hat forduló után a Liverpool és a Tottenham is veretlen még, s mindkét csapat tizenöt gólt lőtt eddig, azaz meccsenként átlagos két és fél találatot. Klopp szerint azonban a Spursnek van egy nagy előnye csapatával szemben.

– A Tottenham idén nem játszik európai kupameccseket, több pihenőt kap, egy héten át készülhet a bajnokikra, amíg mi utazgatunk a kontinensen. Ugyanez igaz a Chelsea-re is. Nagyon nehéz lesz bejutni a Bajnokok Ligájába két ilyen pihent nagyvad mellett – figyelmeztetett Klopp, noha a két említett fővárosi klub közül csak a Tottenham kezdte jól a bajnokságot.

Jürgen Klopp: Nem lehet mindenki olyan, mint Szoboszlai

A német mester kérdést kapott a Liverpool magyar sztárjáról is, s Szoboszlai Dominik ezúttal a játékán túli tulajdonságai miatt is dicséretet kapott.

– Játékosként persze már ismertem, mielőtt ideérkezett, de azt nem tudtam, milyen a pályán kívül. Lenyűgöző, nagyon okos, kedves, jó srác. Vannak emberek, akik belépnek egy szobába, s azonnal mindenkivel kijönnek, Szoboszlai ilyen, ezt karizmának is nevezhetjük, nagy öröm vele együtt dolgozni – áradozott a magyar futballistáról Jürgen Klopp.

Szoboszlai Dominik a hét közben, az Angol Ligakupában bombagóllal járult hozzá a Liverpool továbbjutásához a Leicester City ellen.

– Rengeteg figyelmet kapott az a gól, és ez teljesen érthető. Viszont a gólpassz is legalább olyan nagyszerű volt, nem is láttam, hogyan fért el ott a labda két ember között, ahol Endo továbbtette Szoboszlainak. Nem mindenki tud azonnal beilleszkedni egy új helyen, mint ahogy Szoboszlai és Mac Allister megtette, de örülök, hogy a Leicester ellen már Endo is megmutatta a külvilágnak, milyen jó futballra képes – beszélt középpályásairól Jürgen Klopp a Tottenham elleni rangadó előtt.

A topligák csapatai közül immár egyedüliként százszázalékos Manchester City a Wolverhampton otthonában lép pályára a fordulóban, az Arsenal pedig a Bournemouth vendége lesz. Utóbbi csapat magyar válogatott játékosa, Kerkez Milos bízik a bravúrgyőzelemben az Ágyúsok ellen.

Premier League, 7. forduló

Szombat
Aston Villa–Brighton 13.30 (tv.: Spíler 1)
Bournemouth–Arsenal 16.00 (tv.: Match 4)
Everton–Luton Town 16.00
Manchester United–Crystal Palace 16.00 (tv.: Spíler 1)
Newcastle United–Burnley 16.00
West Ham United–Sheffield United 16.00
Wolverhampton–Manchester City 16.00 (tv.: Spíler 2)
Tottenham Hotspur–Liverpool 18.30 (tv.: Spíler 1)

Vasárnap
Nottingham Forest–Brentford 15.00 (tv.: Match 4)

Hétfő
Fulham–Chelsea 21.00 (tv.: Match 4)

 

Borítókép: Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik karizmáját is kiemelte (Fotó: Getty Images/Matt McNulty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.