A Juventus után az Inter is elvérzett az olasz kiscsapat ellen

Nincs már hibátlan mérlegű csapat a Serie A-ban. Öt győzelem után az Internazionale annak ellenére kapott ki 2-1-re a Sassuolo ellen, hogy a szünetben még 1-0-ra vezetett. A címvédő Napoli a belső konfliktusok ellenére nyert szerda este, de még mindig nem áll dobogón, az Inter a veresége ellenére maradt a tabella élén, a Milan és a Juventus követi.

2023. 09. 28. 8:17
 Inter-Sassuolo
Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy félidő után még úgy tűnt, az Inter megőrizheti százszázalékos mérlegét az idényben. Denzel Dumfries a játékrész ráadásában szerezte meg a vezetést a milánói csapatnak. A Sassuolo azonban a második félidőben lejátszotta a pályáról a listavezetőt, fordított, s a Juventus legyőzése után négy nappal az Inter ellen is nyert. A vendégek hőse az olasz válogatott Domenico Berardi volt, aki előbb gólpasszt adott, majd megszerezte a győztes gólt.

 Inter Sassuolo Lautaro Martínez
A meccs végén csak az Inter játékosai lógatták az orrukat (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

– Jó első félidőt játszottunk, több gólt is kellett volna szereznünk a helyzeteink alapján, Berardi csodálatos gólja után azonban elvesztettük a fonalat – értékelt az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Sassuolo rengeteg helyzetet dolgozott ki már Berardi találata előtt is, egyáltalán nem mondható érdemtelennek a vendégek sikere.

Inter, Milan, Juventus a dobogón

Az Inter a vereség ellenére még mindig vezet a tabellán, igaz, immár csak jobb gólkülönbségével előzi meg a városi rivális Milant, amelyet a bajnokságban 5-1-re legyőzött. A piros-feketék szerdán a Cagliari otthonában nyertek 3-1-re.

A belső konfliktusok ellenére nyert a címvédő Napoli is, sőt a klub által vérig sértett góllal járult hozzá az Udinese elleni 4-1-es sikerhez. A Napoli így sem áll egyelőre dobogón, annak a harmadik foka egyelőre a Juventusé, bár csütörtök kora este elméletileg a Fiorentina még felugorhat ide, ha legalább négy góllal nyer a Frosinone otthonában.

A Sassuolo csak nyolcadik, noha mind az Inter, mind a Juventus a zöld-feketék ellen szenvedte el eddigi egyetlen vereségét az idei kiírásban. A kiscsapat nehéz sorsolással kezdte az évet, a jelenlegi top 5-ből csak a Milan ellen nem játszott az első hat forduló alatt.

Serie A, 6. forduló

Internazionale–Sassuolo 1-2
Napoli–Udinese 4-1
Juventus–Lecce 1-0
Cagliari–Milan 1-3
Lazio–Torino 2-0
Empoli–Salernitana 1-0
Verona–Atalanta 0-1
Frosinone–Fiorentina csütörtök 18.30 (tv.: Sport 2)
Monza–Bologna csütörtök 18.30
Genoa–Roma csütörtök 20.45 (tv.: Sport 2)

Az élcsoport:
1. Inter 15 pont/6 meccs (15-3)
2. Milan 15/6 (13-8)
3. Juventus 13/6
4. Atalanta 12/6
5. Napoli 11/6 (12-6)
6. Lecce 11/6 (8-5)
7. Fiorentina 10/5
8. Sassuolo 9/6

Borítókép: A Sassuolo a Juventus után az Inter elleni is győzelmet ünnepelhetett (Fotó: AFP/Gabriel Buoys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.