Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Más topcsapatok nyerhetnek vele, hogy a Napoli gúnyt űzött a sztárjából

Victor Osimhen az előző idényben 26 góllal járult hozzá, hogy 33 év után ismét olasz bajnok legyen a Napoli futballcsapata. A szép időknek azonban már vége, a címvédő eddig hullámzó teljesítményt nyújt, de a klubvezetőknek nem csak emiatt főhet a fejük. Osimhen ugyanis kész beperelni és talán elhagyni is a Napolit egy rosszul sikerült vicc miatt.

2023. 09. 27. 17:51
Bologna FC v SSC Napoli - Serie A TIM Victor Osimhen
Victor Osimhen of SSC Napoli gestures during the Serie A Tim match between Bologna FC and SSC Napoli at Stadio Renato Dall’Ara on September 24, 2023 in Bologna, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napolinak sikerült magára haragítania a legjobb futballistáját, pedig és az olasz klub 2020 szeptembere óta kapcsolata eddig igazán gyümölcsözőnek bizonyult. A nigériai csatár eddig 107 pályára lépése alkalmával 62 góllal örvendeztette meg a nápolyiak szurkolóit, és az előző idényben tevékenyen kivette a részét abból, hogy csapata 33 év elteltével ismét a Serie A legjobbja legyen.

Murals of SSC Napoli player Victor Osimhen in Italy
Osimhen népszerű figura lett, de előfordulhat, hogy elveszíti őt a Napoli. Fotó: AFP/Anadolu Agency/Silvia Bazzicalupo

Az új szezont is Osimhen gólokkal kezdte a Napoli, az első két bajnokin három gólt rámolt be az ellenfelek kapujába, azóta viszont nem talált be. Ezt pedig megsínylette a gárda, a két győzelmet egy vereség és két döntetlen követte. Na meg egy gúnyolódó videó Osimhenről azok után, hogy a támadó a legutóbbi, Bologna elleni mérkőzésen büntetőt rontott.

A videó a Napoli TikTok-profilján jelent meg, és bár azóta törölték, látszólag mély sebeket ejtett a játékoson, aki azóta a saját Instagram-oldaláról szinte minden, a klubjához kapcsolódó fényképet eltüntetett.

 

Osimhen megtalálta az ürügyet, hogy elhagyja a Napolit?

Osimhen ügynöke, Roberta Calenda elfogadhatatlannak nevezte a történteket, kiemelve, hogy a 24 éves futballista az utóbbi időben egyébként is sokat szenvedett a médiában megjelent valótlanságok miatt. Az ügynök hozzátette, mindent megtesz Osimhen védelmének érdekében, ezért az is elképzelhető, hogy jogi lépéseket tesznek az ügyben.

De nem ez lehet az egyetlen következmény. A csatár közeli barátja, Oma Akatugba szerint ezek után könnyen elképzelhető, hogy Osimhen a közeljövőben továbbáll Nápolyból.

– Elképesztő és szégyenletes, ami történt. Elfogadhatatlan és nevetséges, hogy egy klub ilyesmit tesz egy játékossal, ráadásul a legjobb játékosával. Ő a legjobb csatár Olaszországban, jelölték az Aranylabdára, ti pedig így bántok vele? És ezt mindössze azért, mert két vagy három meccsen nem talált be? Mi lesz ennek a következménye? A Napoli el fogja veszíteni Osimhen. Ilyesmik miatt nem akarta meghosszabbítani a szerződését egy futballista, akinek boldognak kellene lennie a klubjánál – világított rá az újságíró, hozzátéve, hogy Osimhen ezzel megtalálhatta az ürügyet, amelynek okán távozhat Nápolyból.

A nigériai játékos statisztikáit látva aligha jelentene problémát neki, hogy új munkaadót találjon magának. A nyár folyamán is egymásnak adták a kilincset a nápolyi klubnál Európa topcsapatainak képviselői, többek között a Chelsea és a Manchester United is élénken érdeklődött Osimhen iránt.

A támadó egyelőre a Napoli játékosa, sőt, ma 20.45-kor várhatóan a címvédő mezét ismét magára ölti az Udinese elleni Serie A mérkőzésen. Azt viszont nem mondhatnánk, hogy kicsattanna az örömtől: a csapathoz megérkezve még társait is ignorálta...

Borítókép: Victor Osimhen egyelőre a Napoli mezét viseli (Fotó: AFP/Nurphoto/Giuseppe Maffia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.