időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Klopp bevallotta, Szoboszlai az instrukciói nélkül is megáll a lábán

Magyar Nemzet
2023.09.28. 11:03 2023.09.28. 12:21
Klopp bevallotta, Szoboszlai az instrukciói nélkül is megáll a lábán

Szoboszlai Dominik mindössze harminc percet játszott szerdán a Leicester elleni ligakupa-mérkőzésen, de ennyi is elég ahhoz, hogy a meccs legjobbjának válasszák. Ehhez persze szemet gyönyörködtető gólja is hozzájárult, amivel a Liverpool 2-1-re vezetett, majd 3-1-re meg is nyerte a mérkőzést. Jürgen Klopp vezetőedző nagyon elégedett volt a látottakkal, és természetesen Szoboszlait is dicséretekkel halmozta el.

A Liverpool három perc elteltével hátrányba került a Leicester elleni ligakupa-meccsen. A Vörösöknek már az első félidőben megvolt az esélyük arra, hogy megfordítsák az állást, de óriási helyzeteik egymás után maradtak ki, így csak a második félidőben jutottak el az egyenlítésig és végül és Diogo Jota gyönyörű góljaival a 3-1-es győzelemig.

Szoboszlai Dominik Liverpool Leicester
Szoboszlai Dominik a bombagólját ünnepli Forrás: Facebook.com/LiverpoolFC

Vélhetően Jürgen Klopp is meglenne nélküle, ha nem kerülne minden alkalommal hátrányba a csapata. A német vezetőedző azt mindenesetre örömmel figyelte, ami ezután következett.

– A lényeg, hogy miként reagálunk (a bekapott gólra – a szerk.). Nem játszottunk mindjárt nagyszerűen, de ziccereket dolgoztunk ki, olyanokat, amiket nehéz kihagyni, mi mégis megtettük. Egyszer a kapusuk, olykor a felső léc védett, egyszerűen nem értem, hogy a labda nem jutott el a hálóba – idézte fel Klopp. – A szünetben csak meg akartam előzni, hogy frusztrálttá váljanak a futballistáim, hiszen pozitívnak kellett maradnunk. De közben áradt a magabiztosság az ellenfél játékosaiból, mert jó helyzetben voltak, ez megnehezítette a dolgunkat, de nem adtuk fel, és folyamatosan javult a teljesítményünk. Nem hajszolnunk, hanem játszanunk kellett a játékot, és ezt is tették a srácok. Csodálatos gólokat szereztünk, és azok a találatok is, amik végül nem születtek meg, gyönyörűek voltak. Biztató dolgokat láttam a jövőre nézve.

 

Klopp a mérkőzés után ejtett néhány szót a kulcsfontosságú és nem mellesleg szemet gyönyörködtető gólról, ami Szoboszlai Dominik nevéhez fűződik. A Liverpool menedzsere elárulta, ha a lövésekről van szó, akkor ifjú középpályásának nincs szüksége instrukciókra.

– Nem kell őt noszogatnom, hogy lőjön, hiszen még nálam is jobban tudja, hogy kiváló a rúgótechnikája. A gólja utáni lövése, ami kicsivel a kapu felett szállt el, is rakétaként süvöltött. A Premier League-mérkőzéseken egyértelműen látszik, hogy mindenki blokkolni próbálja a kísérleteit, ezért nem szerez több gólt, de ha a labdának sikerül elkerülnie a lábakat, akkor nagy az esélye, hogy utat talál a kapuba. Most is fantasztikus gólt szerzett – áradozott Klopp.

Amikor arról kérdezték a sikeredzőt, a szerdán a meccs legjobbjának megválasztott Szoboszlai az előzetes reményeinek megfelelően teljesít-e, így felelt:

– Olyan régóta van itt, hogy már el is felejtettem, hogy milyenek voltak az elvárásaim, amikor megérkezett. Az első edzés első percétől kezdve lenyűgöző volt, amit mutatott. Könnyen beilleszkedett, és egy remek srácról van szó, aki magabiztos és szorgalmas, rendkívül sokat dolgozik. Ma, amikor becseréltem, két nehéz szituációt kellett megoldania. Mindkét esetben elveszítette a labdát, de ezek után felvette a tempót, ami igencsak fontos. Nagyon élvezi, hogy itt lehet, az emberek pedig boldogok, hogy a csapatunk tagja. Szóval jó helyzetben vagyunk, reméljük, hogy ez még sokáig így lesz.

Borítókép: Járt Szoboszlai Dominiknek a Klopp-ölelés (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.