Harry Kane rekordja és a Bayern München tripla hetese

A Bundesliga ötödik fordulójában nem a Bochum müncheni fellépése hordozta magában a legnagyobb izgalmakat. A Bayern München tavaly és tavalyelőtt is 7-0-ra nyert őszi bajnokiján a kék-fehér csapat ellen. Idén többek között az új rekorder, Harry Kane mesterhármasa is kellett hozzá, hogy harmadszor is összejöjjön a hetes. A magyar Bundesliga-játékosok nem jutottak szóhoz csapatukban.

2023. 09. 23. 17:34
Harry Kane, Bayern München
Fotó: FC Bayern Munich
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen döbbenetes tripla. A Bayern München 2021. szeptember 18-án otthon, majd 2022. augusztus 21-én idegenben nyert 7-0-ra a Bochum ellen . A bajorok pedig tisztelik a hagyományokat: zsinórban a harmadik évben is 7-0-ra nyerték az őszi bajnokit a kék-fehérek ellen, ezúttal a mesterhármasig jutó Harry Kane vezérletével.

Bayern München ( Harry Kane nélkül ) gólöröm
Harry Kane (9-es, háttal) triplázott, a Bayern München ismét hét gólt lőtt a Bochum kapujába (Fotó: X/FC Bayern München)

Az angol támadó első öt Bundesliga-meccsén így hét gólt szerzett a Bayern München mezében, erre korábban még senki sem volt képes. Az eddigi rekordot Gerd Müller, Miroslav Klose és Mario Mandzukic tartotta öttel. Nem rossz névsor, de Kane simán előzte meg őket.

Az angol támadó Münchenbe igazolását sokan kétkedve fogadták, de úgy tűnik, a bajor fővárosban egy év késéssel valóban megtalálták Robert Lewandowski utódját.

A Bayern vezet, egyelőre dobogón a Lipcse

A Bayern a kiütéses sikerrel minden bizonnyal a tabella élén zárja a fordulót, hacsak vasárnap az eddigi éllovas Bayer Leverkusen nem győzi le legalább hat góllal az újonc Heidenheimet.

Az RB Leipzig bármilyen leverkuseni siker esetén leszorulna a dobogóról, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata egyelőre a harmadik, miután 1-0-ra nyert a Mönchengladbach otthonában. Nem meglepetés, de rögzítsük: a sérült Orbán nem volt meccskeretben, Gulácsi a kispadról nézte végig a meccset.

Hasonló volt a magyarok helyzete az Union Berlin és a Hoffenheim találkozóján is. A fővárosiak keretéből Schäfer András továbbra is maródi, míg Szalai Attila a vendégek kispadján nézte végig a kilencven percet, de ő legalább a 2-0-s győzelemnek örülhetett.

Bundesliga, 5. forduló

Bayern München–Bochum 7-0
Stuttgart–Darmstadt 3-1
Mönchengladbach–Leipzig 0-1
Union Berlin–Hoffenheim 0-2
Dortmund–Wolfsburg 1-0
Augsburg–Mainz 2-1
Werder Bremen–Köln szombat 18.30 (tv: Aréna 4)
Leverkusen–Heidenheim vasárnap 15.30 (tv: Aréna 4) 
Frankfurt–Freiburg vasárnap 17.30 (tv: Match 4)

Az élcsoport: 1. Bayern 13 pont/5 meccs, 2. Stuttgart 12/5 (17-7), 3. Leipzig 12/5 (14-4), 4. Hoffenheim 12/5 (12-6), 5. Dortmund 11/5, 6. Leverkusen 10/4.

Borítókép: Harry Kane villámrajtot vett Münchenben (Fotó: FC Bayern München)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.