Szalai Attila megtudta az edzőjétől, hogy miért nem játszik

A nyáron 12 millió euróért igazolt magyar védő jelenleg nem fér be a Hoffenheim kezdőcsapatába, Szalai Attila edzője elmondta, mi ennek az oka. Nem kell nagy dolgokra gondolnunk.

2023. 09. 23. 12:42
TSG Hoffenheim v Sport-Club Freiburg - Bundesliga
SINSHEIM, GERMANY - AUGUST 19: Pellegrino Matarazzo, Head Coach of TSG 1899 Hoffenheim, speaks with Attila Szalai during the Bundesliga match between TSG Hoffenheim and Sport-Club Freiburg at PreZero-Arena on August 19, 2023 in Sinsheim, Germany. (Photo by Markus Gilliar/Getty Images) Fotó: Getty Images/Markus Gilliar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Attila a nyáron váltott klubot: a török Fenerbahcétól a német Bundesligában szereplő Hoffenheim csapatához igazolt. A magyar válogatott védője  Freiburg elleni 2-1-es vereség alkalmával rendkívül balszerencsés volt, öngóllal kezdte a szezont, 45 perc után lecserélte az edzője. A harmadik játéknapon a hiányzó Özan Kabakot helyettesítette, de a török bekk visszatérése után úgy tűnik, Kevin Vogt, Kabak és John Anthony Brooks erős hármas láncot alkot a védelemben, ezért Pellegrino Matarazzo vezetőedzőnek nincs oka változtatni a belső védőtrión – írja a Süddeitsche Zeitung.

kikerült a Hoffenheim kezdőcsapatából    Fotó: AFP

A remek formába lendült, három győzelemmel álló Hoffenheim vezetőedzője, Pellegrino Matarazzo arról is beszélt a Süddeutsche Zeitungnak, hogy mivel csapata nem érdekelt jelenleg az európai kupaporondon, így kisebb teherrel kell megküzdenie. ezért az amerikai szakembernek nem kell különösebben rotálnia a csapatán. 

Ez negatívan érintheti Szalai Attilát, akit a nyáron mintegy 12 millió euróért szerződtetett a Hoffenheim, de a magyar védő elvesztette a helyét a kezdőcsapatban Kevin Vogt jó formája miatt. 

Az a helyzet, hogy van konkurencia. Nem akarom összehasonlítani a játékosokat, de minden futballista hozza magával az erősségeit a pályára. Az elmúlt meccseken sikeresek voltunk. Kevin Vogt jól végezte a dolgát, szóval Szalainak türelmesnek kell maradnia és várnia kell a lehetőségre

 – mondta Matarazzo Szalairól.

A Hoffenheim ma a jelenleg sérült nélkül felálló Union Berlin ellen folytatja a szereplését a német bajnokságban.

Borítókép: Szalai Attila egyelőre nem élvezi az edzője bizalmát (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.