Kerkez Milos örült annak, amit az őt ért támadások után látott

A Bournemouth bejutott az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjébe, ahol a Liverpool lesz az ellenfele. Újra összejöhet tehát egy magyar összecsapás Angliában, Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik között. Előbbivel a Bournemouth továbbjutása után az Origó készített interjút.

Forrás: Origó2023. 09. 28. 12:00
UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
epa10847075 Hungary's Milos Kerkez (R) in action against Serbia's Milos Veljkovic (L) during the UEFA EURO 2024 qualification match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, 07 September 2023. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: EPA/Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a nyáron szerződött a holland AZ Alkmaartól a Premier League-be, s az új idénybe azonnal a Bournemouth alapembere lett. Csapatával a Premier League-ben már játszott és a Liverpool ellen, hamarosan pedig az Angol Ligakupában is összecsaphat a két magyar futballista. Kerkez a Stoke City elleni továbbjutás után az Origónak elárulta, mekkora szintlépést jelentett Anglia Hollandiához képest.

Jürgen Klopp, SZoboszlai Dominik, Kerkez Milos
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos mezcseréjekor a Liverpool játékosa lehetett jobb hangulatban (Fotó: Getty Images)

– Mindenben érezhető a különbség. Minden héten olyan sztárjátékosok ellen játszom, mint Saka vagy Sterling. Gyorsaságban, fizikálisan, mentálisan is magasbb színvonalú az angol bajnokság – állapította meg Kerkez Milos.

Kerkez szintlépéséből a magyar válogatott is profitálhat, noha a nemzeti csapatban a játékos kissé más szerepkörben szerepel, mint klubjában.

– Fontos különbség, hogy itt, a Bournemouthnál négy védővel játszunk, azaz többet kell védekeznem, mint a válogatottban, ahol kéri, hogy kicsit magasabban helyezkedjek 

Milyen Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik viszonya? 

Míg az Angol Ligakupában Szoboszlai Dominik ellen kell majd játszania Kerkeznek, a nemzeti csapatban egymás oldalán küzdhetnek majd októberben Szerbia és Litvánia ellen. A szerb szurkolók a magyar válogatott belgrádi sikere után az interneten nekimentek a verbászi születésű Kerkeznek.

– Láttam, hogy a magyarok megvédtek engem, ez jó – mondta mosolyogva Kerkez, aki nem hagyja, hogy az internetes hozzászólások eltereljék a figyelmét a labdarúgásról, s szeretne itthon is győzni Szerbia ellen.

Az Origó videójában Kerkez továbbá Szoboszlai Dominik bombagóljára is reagált, valamint kettejük mezcseréjéről és viszonyáról is beszélt.

Borítókép: Kerkez Milos a magyar válogatott mezében, Szerbia ellen (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.