időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Kerkez Milos örült annak, amit az őt ért támadások után látott

Magyar Nemzet
Forrás: Origó
2023.09.28. 12:00 2023.09.28. 12:06
Kerkez Milos örült annak, amit az őt ért támadások után látott

A Bournemouth bejutott az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjébe, ahol a Liverpool lesz az ellenfele. Újra összejöhet tehát egy magyar összecsapás Angliában, Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik között. Előbbivel a Bournemouth továbbjutása után az Origó készített interjút.

a nyáron szerződött a holland AZ Alkmaartól a Premier League-be, s az új idénybe azonnal a Bournemouth alapembere lett. Csapatával a Premier League-ben már játszott és a Liverpool ellen, hamarosan pedig az Angol Ligakupában is összecsaphat a két magyar futballista. Kerkez a Stoke City elleni továbbjutás után az Origónak elárulta, mekkora szintlépést jelentett Anglia Hollandiához képest.

Jürgen Klopp, SZoboszlai Dominik, Kerkez Milos
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos mezcseréjekor a Liverpool játékosa lehetett jobb hangulatban (Fotó: Getty Images)

– Mindenben érezhető a különbség. Minden héten olyan sztárjátékosok ellen játszom, mint Saka vagy Sterling. Gyorsaságban, fizikálisan, mentálisan is magasbb színvonalú az angol bajnokság – állapította meg Kerkez Milos.

Kerkez szintlépéséből a magyar válogatott is profitálhat, noha a nemzeti csapatban a játékos kissé más szerepkörben szerepel, mint klubjában.

– Fontos különbség, hogy itt, a Bournemouthnál négy védővel játszunk, azaz többet kell védekeznem, mint a válogatottban, ahol kéri, hogy kicsit magasabban helyezkedjek 

Milyen Kerkez Milos és Szoboszlai Dominik viszonya? 

Míg az Angol Ligakupában Szoboszlai Dominik ellen kell majd játszania Kerkeznek, a nemzeti csapatban egymás oldalán küzdhetnek majd októberben Szerbia és Litvánia ellen. A szerb szurkolók a magyar válogatott belgrádi sikere után az interneten nekimentek a verbászi születésű Kerkeznek.

– Láttam, hogy a magyarok megvédtek engem, ez jó – mondta mosolyogva Kerkez, aki nem hagyja, hogy az internetes hozzászólások eltereljék a figyelmét a labdarúgásról, s szeretne itthon is győzni Szerbia ellen.

Az Origó videójában Kerkez továbbá Szoboszlai Dominik bombagóljára is reagált, valamint kettejük mezcseréjéről és viszonyáról is beszélt.

Borítókép: Kerkez Milos a magyar válogatott mezében, Szerbia ellen (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.