„Micsoda harcos!” – Szoboszlai volt a Liverpool legjobbja a helyi lap szerint

Két kiállítás, jogtalanul elvett gól, drámai vereség – a Liverpool futballcsapata angliai vélemények szerint úgy kapott ki 2-1-re a Tottenham otthonában a Premier League hetedik fordulójában, hogy sok erőt meríthet ebből a meccsből. A legnagyobb harcos pedig Szoboszlai Dominik volt a hősiesen küzdő liverpooliak közül, a magyar középpályás kapta a legjobb osztályzatot a helyi laptól.

2023. 10. 01. 9:35
English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
epa10892381 Liverpool's Dominik Szoboszlai (L) and Tottenham's Son Heung-min (R) in action during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool FC, in London, Britain, 30 September 2023. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Liverpool kettős emberhátrányban is óriásit küzdött a Tottenham elleni rangadón , és csak egy 96. percben bekapott öngól miatt kapott ki végül 2-1-re. Ráadásul úgy, hogy csapatát egy jogos góltól is megfosztották a meccsen, Luis Díaz gólját még az első félidőben, 0-0-s állásnál tévesen vették el a Liverpooltól les címén.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool
Szoboszlai Dominik újra nagyszerű teljesítményt nyújtott a Liverpool mezében. Fotó: EPA/Neil Hall

Szoboszlai nagy érdemeket szerzett a vendégek góljában, az ő remek ívelése után fejelte le a labdát Van Dijk a gólszerző Gakpónak. Bár a magyar középpályás gólt és gólpasszt ezúttal nem jegyzett a meccsen, a Liverpool Echo őt látta a legjobb játékosnak a csapatban, derült ki a tekintélyes lap osztályzataiból.

Szoboszlai egyedüli játékosként kapott kilences érdemjegyet a Liverpool Echotól, amely így jellemezte a teljesítményét: „A Liverpool sok támadását irányította a hosszú passzaival, ezek közül az egyik vezetett Gakpo góljához. A második félidőben ismét zseniálisan játszott. Micsoda harcos.”

Szoboszlai több angol lap szerint is jól játszott

A magyar játékos után a kapus Alisson, valamint a védő Van Dijk és Joel Matip kapta a legjobb osztályzatot a laptól, mindannyian nyolcast. Szoboszlai nem mindenhol kapott ilyen nagyszerű értékelést, a Goal.com például csak hatost adott neki, átlagosnak mondva a játékát. Több lap osztályzataiból átlagot vonva azonban kiderül, hogy Szoboszlai valóban csapata egyik legjobbja volt, így 7,8-at kapna, aminél csak Alisson (8,2) és Van Dijk (8) kapott jobb értékelést.

A Liverpool korábbi angol válogatott középpályása, Danny Murphy a Daily Mailen vezetett blogjában azt írta, hogy Jürgen Klopp csapata ugyan kikapott a Tottenhamtől, de ez egy olyan vereség volt, amelyből nagy erőt is hitet meríthetnek a játékosok, Szoboszlaiék megmutatták, hogy valóban ringbe szállnak a bajnoki címért.

Mivel nagy meglepetésre az eddig hibátlan Manchester City is kikapott ebben a fordulóban (a Wolverhamptontól 2-1-re), a Liverpool továbbra sem áll rosszul. Ugyan visszaesett a negyedik helyre, de mindössze két ponttal van lemaradva az éllovas City mögött.

Borítókép: Szoboszlai Dominik volt a Liverpool legjobbja a helyi lap szerint (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.