A megszégyenült Cigánykirály kihátrálna az évszázad bokszmeccséből + videó

Hiába írták alá a szerződést, december 23-án aligha jön össze Rijádban az ukrán Olekszandr Uszik, a WBA, az IBF, a WBO és az IBO profiboksz világszervezetek nehézsúlyú világbajnoka és a WBC-bajnok brit Tyson Fury között a címegyesítő mérkőzés. Fury múlt szombaton megsérült egy általa jó hakninak gondolt meccsen, amit éppen csak megnyert. A sérülése lenne a „kibúvó” a számára, de eléggé nyilvánvaló, hogy a mostani formájában nehezen kapná össze magát december végére. Uszik megértő, és a jelenlegi helyzet szerint februárra tolódik a nagy összecsapás.

2023. 11. 01. 14:21
Tyson Fury
BOXING-KSA-FURY-NAGNNOU Britain's Tyson Fury (L) fights against Cameroonian-French Francis Ngannou during their heavyweight boxing match in Riyadh early on October 29, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP) Fotó: Europress/AFP/Fayez Nureldine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tyson Fury úgy gondolta, hogy az év végére tervezett csúcsmeccs előtt még belefér neki egy könnyed hakni, és már a múlt szombaton a kötelek közé lépett Rijádban az MMA-ban, a UFC-nél korábban nehézsúlyú világbajnok, a profi ökölvívásban azonban most debütáló Francis Ngannou ellen. A Furynál két évvel idősebb, 37 esztendős kameruni–francia ketrecharcosnak semmi esélyt nem adtak, ehhez képest egyszer egy balhoroggal leütötte ellenfelét, végigment a tíz menet, Fury csak megosztott pontozással nyert, és szerezte meg az erre az alkalomra kitalált „Rijád bajnoka” címet – többek között jelenlétében.

Ronaldo, Fury
Cristiano Ronaldo és Tyson Fury. A meccs előtt még vicces volt a hangulat (Forrás: X/TC)

Akadnak, akik csalást kiáltanak, és bizony hogy vette volna ki magát, ha a világbajnok így veszíti el a veretlenségét? A győztesen is megszégyenült Cigánykirály igencsak megviseltnek tűnt szombat éjjel, a homlokán fel is repedt a bőr. Az egyik promótere, Frank Warren rögtön jelezte, hogy bár december 23-ra van kiírva az Olekszandr Uszik elleni mérkőzése, szeretnének halasztást kérni. Az különösen érdekessé teszi a sztorit, hogy Fury, még a  Ngannou elleni meccse előtt üzent Usziknak, hogy az ukrán meg ne próbálja csúsztatni az időpontot. A nagyhangú Cigánykirály úgy számolt, ahogy mindenki más, könnyedén elintézi a ketrecharcost…

A mérkőzésen mindent bevetett, még durván szabálytalankodott is. A jelenetet maga Ngannou osztotta meg egy káromkodás közepette:

Fury és Uszik december helyett februárban csaphat össze

A történtek után Uszik hajlandó belemenni abba, hogy később kerüljön sor az összecsapásukra.

– Van egy dátum a szerződésben, de mi értelmes emberek vagyunk. Ha Fury tényleg megsérült, és tényleg nem tud bokszolni decemberben, az egy valós forgatókönyv lehet, mert ilyen bármelyik bunyóssal megtörténhet. Ebben az esetben megfelelő módon kell eljárni. Ha tényleg megsérült, akkor kell, hogy legyen erről egy orvosi igazolás. Ha ezt bemutatják, akkor valószínűleg minden rendben lesz a halasztással. Ha viszont Fury csak azért nem akar bokszolni, mert nem akar kockázatot vállalni, akkor ez számomra nem észszerű magyarázat. Mi a különbség aközött, hogy december 23-án szenved vereséget, vagy január 17-én, vagy mondjuk február 13-án? Nincs jelentős különbség – idézi Uszik promótere, Alex Krassyuk szavait a Profiboksz.hu.

A szombati találkozó után így nézett ki a győztes Fury (balra) és a vesztes Ngannou:

Spencer Brown, Fury menedzsere megerősítette, hogy bunyósa tényleg megsérült. Elmondta, hogy Uszik részéről korrekten állnak a szituációhoz.

– Ha Tysonnak feltétlenül december 23-án kell bokszolni, akkor természetesen megteszi. Nem riad vissza semmitől, de van néhány sérülése. Nem súlyosak, azonban eléggé zavarók ahhoz, hogy 23-án ne bunyózzon.

Tyson Fury a padlón (Fotó: Europress/AFP/Fayez Nureldine)

A Profiboksz.hu arról is beszámolt, hogy az új helyzetben a meccsre februárban kerülne sor Rijádban, és szinte biztosan követné egy visszavágó.

Borítókép: Tyson Fury nem gondolta, hogy ilyen nehéz lesz a szombati meccse (Fotó: Europress/AFP/Fayez Nureldine)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.