Fájdalmasan gyorsan ment, 17 perc alatt véget ért a vb-meccs

Sztefanosz Cicipasz csupán 17 perc után feladta a Holger Rune elleni mérkőzését a torinói ATP-világbajnokságon. A görög teniszező már a múlt héten hátfájdalmakra panaszkodott, sérülten kezdte a tornát, s eddig bírta. A lengyel Hubert Hurkacz ugrik be Cicipasz helyére, aki valószínűleg egyetlen meccset játszik, igaz, azt minden idők lejobbjával, a világelső Novak Djokoviccsal.

2023. 11. 14. 17:26
Sztefanosz Cicipasz, ATP-vb
Greece's Stefanos Tsitsipas plays a forehand return to Denmark's Holger Rune during their round-robin match on day 3 of the ATP Finals tennis tournament in Turin on November 14, 2023. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: AFP/Tiziana FABI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztefanosz Cicipasz az első fordulóban, még vasárnap 6:4, 6:4-re maradt alul Jannik Sinnerrel szemben a torinói közönség nagy örömére. A mozgásán akkor még nem látszott az, amiről már a múlt héten lehetett hallani, nincs tökéletes állapotban, hátfájdalmak gyötrik. A Sinner elleni vereséggel Cicipasz egyúttal nehéz helyzetbe került, hiszen a biztos továbbjutás érdekében nem csupán Rune, hanem Djokovics ellen is nyernie kellett volna. Rune ellen kiállt kedd délután, de csupán három game, 17 percnyi játék után, 2-1-es hátrányban feladta a találkozót.

Sztefanosz Cicipasz, ATP-vb, Holger Rune, Hubert Hurkacz, Novak Djokovics, Jannik Sinner, tenisz
Cicipasz nem tehetett mást, gratulál a lényegében játék nélkül továbbjutó Holger Runének (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

Cicipasz idén egyre lejjebb süllyedt

Cicipasz jól kezdte az évet, döntőt játszott az Australian Openen, ahol Novak Djokovics győzte le őt. Ha a görög nyert volna, akkor az élre állhatott volna a világranglistán. Ezután fokozatosan romlottak az eredményei. A Roland Garroson a negyeddöntőben, Wimbledonban a nyolcaddöntőben, a US Openen pedig már a második fordulóban kiesett. Kisebb csoda, hogy csak a hatodik helyig csúszott vissza a világranglistán, s így befért az ATP-világbajnokság mezőnyébe.

 

Hurkacz a beugró, a Djokovics elleni meccs a jutalma

A lengyel Hubert Hurkacz ugrik be Cicipasz helyére. Már akkor is megéri neki ez a szerep, ha a papírformának megfelelően csupán egyetlen meccset játszik, igaz, azt minden idők legjobbjával, a világelső Novak Djokoviccsal.

Az esti programban, 21.00-tól Novak Djokovics az olasz Jannik Sinner ellen játszik. Djokovics az első fordulóban nagy csatában, három szettben legyőzte Runét.

Borítókép: Sztefanosz Cicipasz fájdalmas arca árulkodó (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.