Djokovics Wimbledon óta nem járt úgy, mint Sinner ellen a vb-n

A torinói közönség megkapta amire vágyott, Jannik Sinner 7:5, 6:7 (5-7), 7:6 (7-2)-re legyőzte Novak Djokovicsot az ATP-világbajnokságon, az A csoport 2. fordulójában, és már garantáltan elődöntős. Sinner a pályafutása során három vereség után először nyert Djokovics ellen. A szerb persze így is továbbjuthat, ha legyőzi a Cicipasz helyére beugrott Hubert Hurkaczot, ráadásul nyolcadszor is világelsőként zárja az évet.

2023. 11. 15. 0:25
Jannik Sinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics már az esti mérkőzés előtt előkönyvelhetett egy győzelmet. Kisebb ceremónia keretében átvehett a trófeát, amit azért kapott, mert ő zárja világelsőként az évet. Immár nyolcadszor a pályafutása során. Természetesen ezzel is rekorder a tenisz történetében.

Novak Djokovics, Jannis Sinner, ATP, ATP-világbajnokság
Novak Djokovics nyolcadszor zárja világelsőként az évet (Fotó: X)

Aztán jött az olaszok kedvence, Jannik Sinner elleni meccs. Az első szettben a két teniszező 5:5-ig fej-fej mellett haladt, Novak Djokovics és Jannik Sinner is hozta az adogatását. Úgy tűnt, a tizenegyedik játékban sem hoz változást a mintában, adogatóként Djokovics már 40-0-ra vezetett. Akkor azonban hibázott, elengedett egy labdát, amit outnak gondolt, ám a labda csípte a vonalat. A rossz döntés kizökkentette a világelsőt, s negyven semmiről elvesztette az adógatójátékot. Ezután Sinner magabiztosan hozta a maga szerváját, így 7:5-re megnyerte az első szettet.

Djokovicsnak nem csak Sinnerrel, hanem a közönséggel is meggyűlt a baja, szokás szerint nem hagyta válasz nélkül, amikor kifütyülték.

A második játszmában mind a két játékos hozta mind a hat adógatójátékát, következett a rövidítés. Először Sinner került minibrékelőnybe, de aztán Djokovics igazolta, hogy ennek a műfajnak ő a királya, 6-5-nél a szettért adogathatott, nagyon rákészült, s nem is hibázott. Ezután persze nem hagyta ki, hogy kicsit ismét hergelje a közönséget.

Djokovics a kiakadt a bíráskodásra

A harmadik játszma első játékát Sinner hozta, Djokovics szerint gyanús körülmények között, mondván, a gép nem jelzett, amikor Sinner szervájánál a labda hálót ért.

A meccs ment tovább, az elvesztett game után Djokovics nyerte a következőt, nehéz lett volna megjósolni, hogy végül ki kerekedik felül.

Djokovics tehát egyenlített, következett a döntő játszma. Djokovics ekkor sportszerűségből is jelesre vizsgázott, többször megtapsolta Sinner. Többek között az alábbi káprázatos fonák elütés után.

Sinner 3:2-es előnynél brékelt, méghozzá viszonylag simán, 4:2. Djokovics rögtön a következő játékban visszabrékelt... Ezután 6:6-ig nem történt érdemleges, ha csak nem az, hogy Djokovics vezényelt egyet az ismét őt fütyülő nézőknek...

Sinner rövidítésben tanította móresre Djokovicsot

A rövidítés váratlanul egyoldalúan alakult. Sinner elhúzott 5-0-ra, után Djokovics utána ugyan csinált egy pontot, de persze a vereséget nem kerülhette el, végül 7-2 lett a rövidítés vége. Janni Sinner kettejük negyedik mérkőzésen először győzte le a világelsőt és a Holger Rune elleni meccstől függetlenül már elődöntős.

Djokovics a wimbledoni döntő óta most először vesztett mérkőzést. A harmadik fordulóban a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik, aki a sérülés miatt visszalépett Sztefanosz Cicipasz helyére ugrott be. Győzelemmel a szerb is továbbjuthat.

Borítókép: Janni Sinner három vereség után győzte le Novak Djokovicsot (Fotó: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.