Ennek a vereségnek nem lesz olyan komoly utóhatása, mint a tavalyinak

A magyar női kézilabda-válogatott egy szerény első félidei játékot követően, a szünet után megemberelte magát, de így is kikapott a Németország elleni müncheni felkészülési mérkőzésen. Golovin Vlagyimir csapata sokat hibázott, kihagyott két hétméterest, az első beállógólja a 45. percben született, 2018 óta sorozatban ötödször is vereséget szenvedett a magyar válogatott a németek ellen. Ezúttal 29-25-re kapott ki.

2023. 11. 05. 16:20
Germany - Hungary
Handball: International match, Germany - Hungary in the Olympic Hall in Munich. Xenia Smits (r) of Germany and Petra Simon of Hungary fight for the ball. Fotó: Reuters/Sven Hoppe/dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A november végén kezdődő világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott Németország ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a müncheni Olympiahalléban. A házigazda a német kézilabda napja alkalmából és a vb-felkészülés jegyében kötötte le a mérkőzést a mieinkkel. És úgy tűnt,a magyar válogatott asszisztál a németek ünnepéhez. A hazaiak frissebbek, védekezésben sokkal határozottabbak és keményebbek voltak a magyaroknál. Böde-Bíró Blanka nem gyakran találkozott a labdával, az átlövő játék is akadozott, Klujber Katrin önmagához képest halvány volt, hetest is rontott a Fradi meghatározó lövője. A beálló poszt észrevétlen volt, a norvégok és az osztrákok ellen Euro-kupameccsekről hiányzott Vámos Petra mellett Simon Petra volt dicsérhető támadásban. A magyar akciókból hiányzott a labda nélküli mozgás, olykor túlságosan kiismerhető volt Golovin Vlagyimir csapatának a játéka.

Germany - Hungary
Pásztor Noémi idő előtt fejezte be a meccset      Fotó: Reuters/Sven Hoppe/dpa

A németek több hangszeren játszottak: eredményes lerohanásokat vezettek, az átlövőik megszórták magukat, Emily Bölk, az FTC balátlövője nagyon élt támadásban és védekezésben. 14-9-es német előnnyel ért véget az első félidő, a hajrá nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Labdánk volt a kétgólos felzárkózáshoz, ebből lett mínusz öt a különbség a szünetre.

Mindent elmondott a szélsőjáték hatékonyságáról és a támadásfűzésről, hogy Márton Gréta a második félidő elején szerezte a magyar válogatott második gólját.

Felvillanások a szünet után

A második félidő első három gólját a magyar válogatott szerezte, sikerült felzárkózni két gólra, de jött a németek válasza. Kimaradtak elől a ziccerek, a máskor pontos is rontott a szélről, Bordás Réka játékán erőteljesen érződött a meccshiány. 14-12-ről a német válogatott vett lendületet, elhúzott hat góllal, 19-13-ra vezetett. Kialakult az addigi legnagyobb különbség.

Még innen is sikerült visszajönni, egy-két Böde-Bíró bravúr megtolta a csapatot, de a látványos felzárkózásra nem volt esély. Klujber és a csapat is a szebbik arcát mutatta a második félidőben.

Germany - Hungary
Hársfalvi Júlia egy gólt szerzett          Fotó: Reuters/Sven Hoppe/dpa

Az arcra ütésért kiállított Pásztor Noémit elveszítette Golovin csapata. De megszerezte első gólját a beálló posztról, Bordás Réka volt eredményes a 45. percben.

Mindkét oldal a tömeges oda-vissza cserélgetéseivel lehetetlenné tette az alapos szakmai elemzést, mert látványosan kiütközött az összeszokottság hiánya. A vége négygólos vereség, 29-25 lett.

A magyar válogatott csakúgy, mint tavaly az Európa-bajnokság előtt hazai pályán kikapott a németektől. Az a vereség nagyon nem tett jót a csapatnak, a 11 gólos vereség éreztette a hatását az Eb-n, a 11. helyen végzett a válogatott. Az idei vereség nem letaglózó, Golovon csapatának a második félidőben voltak felvillanásai, ezekből kellene sokkal több a november 30-án kezdődő vb-n.

Női kézilabda, felkészülési mérkőzés, München: Németország–Magyarország 29-25 (14-9).

A magyar válogatott gólszerzői: Klujber 8, Kuczora 4, Vámos 4, Márton 2, Simon 2, Juhász 2, Albek 1, Hársfalvi 1, Bordás 1.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

A magyar válogatott a vb előtt november 25-én és 26-án a holland válogatott ellen végzi el az utolsó simításokat.

Borítókép: Simon Petra ezúttal két gólt szerzett (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.