Messi tehetetlenül nézte a sokkoló, véres bunyót a brazil–argentin rangadón + videó

Brazília története során először szenvedett vereséget hazai pályán világbajnoki selejtezőn, a szégyenteljes csapást ráadásul az ősi rivális Argentína mérte rá a Maracana stadionban. Lionel Messi és társai öröme mégsem lehetett felhőtlen a történelmi 1-0-s győzelem miatt, mert a rangadót sokkoló, véres lelátói verekedés vezette fel. Messi a családját is féltette.

2023. 11. 22. 8:53
FIFA World Cup 2026 qualification - Brazil vs. Argentina
epa10988821 A fan holds a mask of Lionel Messi during a FIFA 2026 World Cup qualifiers soccer match between Brazil and Argentina at Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 21 November 2023. EPA/Andre Coelho Fotó: Andre Coelho
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai világbajnoki selejtező 6. fordulójában Brazília hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az ősi rivális, vb-címvédő Argentína ellen. Önmagában ez is történelmi tény, hiszen a brazilok most először veszítettek világbajnoki selejtezőt hazai pályán, így már Spanyolország az egyetlen a világon, amely még sosem kapott ki odahaza vb-kvalifikációs meccsen. azonban nem a győzelemről beszélt a meccs után, hanem arról a botrányról, ami a lelátón történt.

2026 World Cup qualifiers - Argentina vs. Uruguay
Lionel Messi is csak a fejét foghatta a véres bunyó miatt. Fotó: Juan Ignacio Roncoroni

A bajok akkor kezdődtek, amikor a brazilok kifütyülték az argentin himnuszt. A rendőrség többször is közbelépett, de ettől csak még jobban elszabadultak az indulatok, hamarosan előkerültek a gumibotok, több szurkoló is súlyosan megsérült, volt, akit vérbe borult arca miatt kellett ellátni.

Még Messi is tehetetlen volt

Az immáron nyolcszoros aranylabdás Messi és a többi argentin játékos, például a kapus Emiliano Martínez igyekeztek a lelátó közelébe menni, hogy hassanak az eseményekre, de végül csak tehetetlenül nézték a tömegbunyót. Így aztán visszamentek az öltözőbe, miközben a brazilok a pályán várták a folytatást.

– Láttuk, hogy a rendőrök a szurkolókat ütik, sokunk családja is ott ült a lelátón – nyilatkozta Messi a sokkoló eseményekről. – Ez történt a Libertadores-kupa döntőjében is. Mi egy család vagyunk. Úgy gondoltuk, hogy lejátsszuk a meccset, hátha így lenyugodnak a kedélyek.

Otamendi döntött Argentína javára

Messiék tehát visszatértek a pályára, és maga a meccs nem hozott sok akciót. A 63. percben Giovani Lo Celso szöglete után Nicolas Otamendi ugrott a legmagasabbra és a kapu jobb felső sarkába fejelt, ezzel a góllal szerezte meg a három pontot Argentína, amely Joelinton 81. perces kiállítása miatt emberelőnyben fejezte be a meccset.

Argentína 15 ponttal az első helyen áll a dél-amerikai selejtezőkön, míg a brazilok zsinórban harmadszor is vereséget szenvedtek, így a sorozat harmadánál hét ponttal csak a hatodikok.

Eredmények, 2026-os labdarúgó-vb, dél-amerikai selejtezők, 6. forduló:
Brazília–Argentína 0-1, Paraguay–Kolumbia 0-1, Ecuador–Chile 1-0, Uruguay–Bolívia 3-0, Peru–Venezuela 1-1.

A dél-amerikai selejtezők állása:
1. Argentína 15 pont, 2. Uruguay 13, 3. Kolumbia 12, 4. Venezuela 9, 5. Ecuador 8, 6. Brazília 7, 7. Paraguay 5, 8. Chile 5, 9. Bolívia 3, 10. Peru 2.

Borítókép: A brazil szurkolók nem rajongtak Messiékért a rangadón (Fotó: EPA/Andre Coelho)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.