Elborult Sané agya, a legjobb német futballista súlyos eltiltást kaphat + videó

A német labdarúgó-válogatott újabb kínos vereséget szenvedett, kedd este Ausztriában kapott ki 2-0-ra, a meccs Leroy Sané bevallása szerint rajta ment el. A Bayern München bombaformában lévő támadója az ellenfél arcát támadva lökte fel az egyik osztrákot kakaskodás közben, akár hárommeccses eltiltást is kaphat karrierje első piros lapja után. Ezzel Julian Nagelsmann elveszítheti kulcsemberét az Európa-bajnoki felkészülés hajrájára.

2023. 11. 22. 7:23
International friendly soccer match Germany vs Turkey
epa10983458 Germany's Leroy Sane reacts during the international friendly soccer match between Germany and Turkey in Berlin, Germany, 18 November 2023. EPA/HANNIBAL HANSCHKE Fotó: HANNIBAL HANSCHKE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel úgy tűnt, hogy Hansi Flick kirúgása megoldhatja a német válogatott problémáit, hiszen utána az ideiglenesen kispadra ülő Rudi Völler vezetésével a csapat legyőzte Franciaországot, majd az új szövetségi kapitánynak kinevezett Julian Nagelsmann az októberi amerikai túrán nyert az USA ellen és ikszelt Mexikóval. Kezdtek végre biztatóan alakulni az eredmények, erre az elmúlt egy hétben újra minden a romokba dőlt a német válogatott körül, amit Leroy Sané butasága most csak tetéz.

International Friendly - Austria vs Germany
Leroy Sané agya elborult Bécsben Ausztria ellen. Fotó: EPA/Christian Bruna

A németek a jövő évi Európa-bajnokság házigazdájaként nem selejteznek, csak felkészülési meccseket játszanak, azokon pedig két komoly presztízsvereséget szenvedtek el az elmúlt napokban. Előbb szombaton Berlinben 3-2-re kikaptak Törökországtól, hazai pályán, mégis szinte ellenséges hangulatban, mivel a fővárosban nagy létszámban élő törökök túlharsogták a németeket.

 

Újra romokban a német válogatott

Kedden pedig Bécsben jött az újabb pofon: Ausztria két németországi légiós, Marcel Sabitzer (Dortmund) és Christoph Baumgartner (Lipcse) góljaival 2-0-ra legyőzte Nagelsmann válogatottját.

A németek már egygólos hátrányban nehéz helyzetbe kerültek a 49. percben, amikor Leroy Sané piros lapot kapott. A Bayern München sztárja egy ütközés után elterült a földön, ellenfele provokálta, mire ő felpattant, és az arcára, nyakára csapva felborította az osztrákot. Sané a német Sky Sports információja szerint legalább hárommeccses eltiltásra számíthat a sportszerűtlenség miatt, így kihagyhatja a németek utolsó felkészülési meccseit a tavasszal az Eb előtt.

 

Sané kiállítása Ausztria ellen:

Hiánya mindenképpen érzékeny veszteség lenne Nagelsmann számára, hiszen jelenleg egyértelműen Sané a legjobb formának örvendő német labdarúgó. A Bayern színeiben 18 meccsen kilenc gólt és hét gólpasszt jegyzett az idényben eddig. A nyáron igazolt Harry Kane-nel remekül megtalálja a közös hangot, aminek a gyümölcsét mindketten élvezik.

A statisztikákkal foglalkozó WhoScored osztályzatai szerint Sané a jelenlegi szezonban egyenesen a legjobb futballista az öt topliga összes játékosa közül az eddigi 8,53-as értékelésével. Az biztos, hogy nála több sikeres cselt senki sem mutatott be, Sané meccsenként átlagban 4,3-szor bolondította meg a védőit, ezenkívül kulcspasszokban (3,4) is a második helyen áll a topligás rangsorban.

 

Főhet Julian Nagelsmann feje

– Rajtam ment el a meccs, ilyesmi nem történhetne meg velem – nyilatkozta önkritikusan Sané, aki a 402. profi mérkőzésén először kapott piros lapot a pályafutása során. – Nem hibáztatom a fiúkat, nem hibáztatom az ellenfelemet. Frusztrált voltam a saját teljesítményem miatt most és Törökország ellen is.

A németeknek biztosan nagy érvágás lesz a hiánya, de Nagelsmann feje most nem csak Sané miatt főhet: a német válogatott körül az elmúlt két hónapban kialakított pozitívabb légkör a két vereséggel rögtön elillant. Az Eb pedig vészesen közeledeik, december második már sorsolják a csoportokat.

Sané nem először keveredett hasonló balhéba, a tavasszal állítólag rasszista megjegyzést tett az akkor még a Bayernben futballozó Sadio Manéra, mire a birkatürelmű szenegáli úgy megütötte őt , hogy az ajka vérzett és feldagadt. Az eset miatt Mané kapott büntetést, és a nyáron el is hagyta Münchent, Szaúd-Arábiába igazolt, ahol csapattársa lett.

 

Borítókép: Leroy Sané a buta kiállítása után nagyon hiányozhat a német válogatottnak az Eb előtt (Fotó: EPA/Hannibal Hanschke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.