Hihetetlen, miért ütötte véresre csapattársát a Bayern sztárja

Sadio Mané kikerült a Bayern München keretéből a következő bajnokira és pénzbüntetést kell fizetnie, amiért a hétközi Bajnokok Ligája-meccs után úgy megütötte a csapattársát, hogy Leroy Sané ajka vérzett és feldagadt. Kiderült, min húzta fel magát ennyire a szenegáli sztár, és biztos lesznek, akik szerint Sané megérdemelte azt a pofont.

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 6:50
null
MUNICH, GERMANY - APRIL 01: Thomas Tuchel, head coach of Bayern München reacts to his player Sadio Mane during the Bundesliga match between FC Bayern München and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 01, 2023 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, óriási balhé tört ki kedden a Bayern München öltözőjében, miután a csapat 3-0-s vereséget szenvedett a Manchester City otthonában a BL-negyeddöntő első felvonásán. és Leroy Sané, akik már a pályán, meccs közben is összeszólalkoztak, egymásnak estek a színfalak mögött, a szenegáli támadó meg is ütötte az arcán Sanét, aki ennek a nyomait magán viselte.

A Bayern nem tudta eltusolni az ügyet, és csütörtökön közleményt adott ki, amelyben az agresszívan viselkedő Mané büntetéséről van szó. E szerint a tavaly nyáron Liverpoolból szerződtetett klasszis támadó, aki Münchenben eddig messze elmaradt a várakozásoktól, nem lesz ott a csapat meccskeretében a szombati, Hoffenheim elleni Bundesliga-meccsen, és pénzbüntetést is fizetnie kell. Mindennek oka a Manchester City elleni meccs után előadott „helytelen viselkedése”.

Érdekesség, hogy a balhé másik főszereplőjéről, Sanéról egy szó sem esik a közleményben, pedig nyilvánvaló, hogy neki ugyanúgy köze volt a dolgok elfajulásához. A német T-online is beszámolt a terjedő sajtóhírekről, miszerint Sané rasszista beszólása volt az ütés közvetlen előzménye.

Legalábbis egy bennfentes szenegáli újságíró, Papa Mahmoud Gueye, aki több mint tíz éve jó barátja Manénak, azt állítja, hogy Sané azt vágta csapattársa fejéhez: „fekete szar”. Mané ökle ezután lendült.

Egyébiránt Gueye az az újságíró, aki tavaly a katari vb-n azzal keltett feltűnést, hogy a Hollandia–Szenegál (2-0 ) meccset követő sajtótájékoztatón kérdés helyett a rajongásáról beszélt Louis van Gaalnak, mire a holland szövetségi kapitány megölelte őt.

Mi lesz Mané sorsa a Bayernnél?

Az a hír járja, hogy Mané egy közeli családtagja elvesztése miatt gyászolt, ezért volt a szokásosnál érzékenyebb, s emiatt ragadtatta el magát a Sanéval való veszekedés során. Állítólag a nagynénje a múlt hétvégén hunyt el Szenegálban.

Mané jövője a balhé után erősen kérdésessé vált Münchenben, csapattársait ugyanis megdöbbentette az ütés. A 31 éves támadó a sikeres liverpooli évek után nagy reményekkel igazolt a Bayernbe 32 millió euróért tavaly nyáron, ám nem tudott húzóemberré válni. 32 meccsen 11 gólja és 5 gólpassza van, ennél azonban jóval többet vártak tőle a keret legjobban fizetett, évi 22 millió eurós bért kapó játékosaként. Mané jelenlegi szerződése 2025 nyaráig szól a Bayernnel.

Borítókép: Sadio Mané müncheni pályafutása csúnya véget érhet (Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.