Összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel, vér Szófia utcáin + videó

Miközben a Vaszil Levszki Nemzeti Stadioban javában zajlott a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, kinn az utcán a bolgár szurkolók tüntettek a Bolgár Labdarúgó-szövetség ellen. A kezdetben békés demonstráció idővel erőszakba torkollott, a drukkerek összecsaptak a rendőrökkel, akik gumibotokkal ütlegelték őket, és vízágyút is bevetettek.

2023. 11. 16. 19:10
bolgár szurkolók tüntetése, Szófia
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt úgy két órával a bolgár drukkerek békés demonstrációt tartottak a helyi szövetség ellen, amihez magyar szurkolók is csatlakoztak, mi több, a bolgár fanatikusok meg is tapsolták a magyarokat, miként arról az Origó helyszíni tudósítása is beszámolt. Aztán megkezdődött a meccs, a magyar szurkolók közül úgy tucatnyian bejutottak a stadionba, és ott szurkoltak harsányan a magyar labdarúgó-válogatottnak. A Bolgár Labdarúgó-szövetségnek emiatt is nyilván magyarázkodnia kell majd, de ennél nagyobb bajuk is van a bolgároknak.

bolgár szurkolók, rendőrök, megütköztek, botrány, vízágyú, Szófia
A meccs előtt a magyar drukkerek is csatlakoztak bolgár társaikhoz (Fotó: Wiszt Péter)

A szövetség elleni békés tüntetés idővel egyre jobban eldurvult, a drukkerek kukákat gyújtottak fel, autókat rongáltak meg, amit a rendőrök persze már nem nézhettek tétlenül. A szurkolók megütköztek a rendőrökkel, akik gumibotokkal felszerelkezve és vízágyúval is oszlatták a tömeget.

A hírek szerint többen megsérültek.

Vízágyúval oszlatják a tömeget:

Égő kukák, feldühödött drukkerek:

Borítókép: Vízágyúval oszlatják a tömeget a bolgár rendőrök Szófiában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.