Paraguay fociban minőséget képvisel, kézilabdában simán oktattuk őket + videó

Könnyen ment. A magyar női kézilabda-válogatott simán, 35-12-re legyőzte Paraguayt a női kézilabda-világbajnokságon. A csoport másik mérkőzésén is papírforma-eredmény született: Montenegró 25-11-re nyert Kamerun ellen.

2023. 11. 30. 21:59
null
Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szégyen lett volna, ha nem így alakul. De hát így alakult. Brazíliát leszámítva korábban soha nem akadt gondja a magyar női kézilabda-válogatottnak dél-amerikai ellenféllel szemben, és megtartotta a jó szokását a svédországi vb-n. Paraguay nem volt ellenfél, a magyar válogatott ugyan kilenc labdát eladott és öt technikai hibát vétett, de ez is simán belefért az igen szerény képességű Paraguay ellen. Schatzl Nadine és Klujber Katrin öt góllal volt a legeredményesebb magyar játékos. Mindkét vb-újonc jól teljesített: Simon Petra nem rontott lövést, ő három találatig jutott, Juhász Gréta négy gólt szerzett. 

A csoport másik mérkőzésén Montenegró 25-11-re nyert Kamerun ellen. Folytatás szombaton, Golvon Vlagyimir magyar válogatottja Kamerun ellen lép pályára.

Női kézilabda-vb, csoportmérkőzés: Magyarország–Paraguay 35-12  (15-6)

 

Borítókép: Simon Petra három góllal jelentkezett élete első vb-csoportmeccsén  (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.