Dárdai Pál is alig hitt a szemének, a Hertha ollózós gólját látni kell + videó

Egyre jobb formába lendül a Dárdai Pál vezette Hertha, amely hátrányból fordítva győzött a Kaiserslautern otthonában a Bundesliga II 16. fordulójában szombat délután. A berlini csapat egyenlítő gólja csodálatos ollózásból született Florian Niederlechner révén. A gyönyörű megoldáson Dárdai Pál is csak hitetlenkedve mosolygott.

2023. 12. 09. 14:54
1. FC Kaiserslautern - Hertha BSC
09 December 2023, Rhineland-Palatinate, Kaiserslautern: Soccer: Bundesliga 2, 1. FC Kaiserslautern - Hertha BSC, Matchday 16, Fritz Walter Stadium. Berlin coach Pal Dardai gesticulates. Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/UWE ANSPACH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rég nem látott sikersorozatban van a Hertha, amely a német másodosztály múlt hétvégi fordulójában 5-1-re kiütötte az Elversberget , majd szerdán tizenegyespárbajban legyőzte a Hamburgot a Német Kupa nyolcaddöntőjében. csapata most pedig a Kaiserslautern otthonában nyert újra a bajnokságban.

1. FC Kaiserslautern - Hertha BSC
Dárdai Pál újabb Hertha győzelemnek örülhetett. Fotó: AFP/Uwe Anspach

Pedig a meccs első félidéjében álmatag volt a berlini együttes, érződött a játékosokon, hogy szerdán maratoni csatában, kétszer is a sírból visszahozva a meccset gyűrte le a Hamburgot a kupában. A Kaiserslautern sokkal frissebb volt, és már a 16. percben megszerezte a vezetést egy szöglet után, amelybe bizony belealudt a Hertha védelme.

A szünetben Dárdai Pál felrázta csapatát, hármat is cserélt a félidőben, és egy sokkal pörgősebb Hertha tért vissza a pályára. Az egyenlítés hamar összejött, a 49. percben Florian Niederlechner gyönyörű megoldással, ollózva húzta a labdát a Kaiserslautern kapujába, ami után Dárdai Pál arca is felderült a kispadon.

A Hertha csodálatos ollózós gólja:

Tíz perccel később emberelőnybe került a Hertha, Afeez piros lapot kapott egy buktatás miatt, így a Kaiserslautern tíz emberre fogyatkozott. A berliniek kihasználták a létszámfölényt, és a 82. percben Kempf találatával 2-1-re fordítottak. Ebben az akcióban is Niederlechner volt az egyik főszereplő.

A 33 éves csatár bombaformában van, zsinórban a negyedik bajnokin szerzett gólt, Niederlechner ezeken összesen ráadásul hat gólt szerzett, mivel az Elversberg ellen mesterhármast ért el.

 

Dárdai Pál tízpontos terve sínen van

A Hertha 2-1-re győzött, így már hét pontot begyűjtött a tízből, amelyet Dárdai Pál célként tűzött ki az év utolsó négy fordulójára. A jövő hétvégén az Osnabrück ellen hazai pályán teljesítheti a tízpontos tervet a csapat, amely így abszolút pozitívan zárhatná az évet.

Dárdai Pál középső fia, Márton kezdőként 60 percet játszott, a másik két Dárdai fiú, Palkó és Bence sérülés miatt továbbra sem szerepelt.

Győzelmével a Hertha jelenleg hetedik a Bundesliga II-ben, hátránya már csak négy pont a harmadik helyezett Hamburg mögött. Hozzáadva, hogy bejutott a csapat a negyeddöntőbe a kupában, Dárdai Pál lassan kivezetheti a gödörből a berlini klubot.

A válogatott kerettag Németh Andrást csereként, a 74. percben bevető Hamburg hazai pályán 2-1-re kikapott a Paderborntól.

Borítókép: Dárdai Pál vezetésével egymás után háromadszor örülhetett a Hertha a meccs végén (Fotó: AFP/UWE ANSPACH)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.