Így alázták a Bayern Münchent, utána csak egy játékos nyilatkozott + videó

Történelmi vereséget szenvedett a Bayern München labdarúgócsapata szombaton a Bundesliga 14. fordulójában, a címvédő 5-1-re kapott ki az Eintracht Frankfurt otthonában. Thomas Tuchel vezetőedző szerint ő is hibázott, a játékosok küzül csak Thomas Müller nyilatkozott, aki egyéni hibákról beszélt.

2023. 12. 10. 8:54
Bundesliga - Eintracht Frankfurt vs FC Bayern Munich
epa11019488 Munich players look to fans after losing the German Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Munich in Frankfurt, Germany, 09 December 2023. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München – ahol Thomas Tuchel vezetőedző mellett Lőw Zsolt a másodedző – bő félóra után már háromgólos hátrányban volt, és bár a bajoroknak szünet előtt sikerült szépíteniük, a folytatásban tíz perc alatt újabb két gólt kaptak, így maradtak alul 5-1-re. A Frankfurt az első csapat 48 év után, amely egy óra alatt öt gólt tudott szerezni a Bayern ellen a Bundesligában. Az 1975-ös Eintracht volt képes hasonlóra az akkori 6-0-s sikere alkalmával. A müncheniek az idényben először kaptak ki a hazai pontvadászatban. Négy éve, 2019. november 2-án a Frankfurt ugyancsak 5-1-re verte a Bayernt, és az a kudarc Nico Kovac vezetőedző állásába került.

Bundesliga - Eintracht Frankfurt vs FC Bayern Munich, Neuer, Müllet
Manuel Neurer, és sem hiszi, hogy ez megtörtént (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

– Megérdemeltük a vereséget, és bár öt gólt kapni egyéni hibák nélkül nem lehet, mindannyian hibásak vagyunk. Én is a csapat része vagyok, én is felelős vagyok a történtekért. Nem volt bennünk meg az elszántság, a lelkesedés, hogy megnyerjünk a meccset, és hamar feladtuk. Kritikusan elemezni fogjuk a csapattal a mérkőzést, de utána tovább kell lépünk, és a következő találkozónkra kell fókuszálunk, kedden az Old Traffordon játszunk – nyilatkozta Thomas Tuchel.

A Bild osztályozásán a legjobb az 1-es érdemjegy, a legrosszabb a 6-os – mindent elmond a bizonyítvány:

A Bayern München a Bajnokok Ligája A csoportjából már továbbjutott, öt meccsen 13 pontot szerzett, és kedden a csoport utolsó helyén álló, négypontos Manchester United vendége lesz, amely szombaton ugyancsak méretes pofonba szaladt bele, a Premier League-ben hazai pályán 3-0-ra kikapott a Bournemouth csapatától, Kerkez Miloséktól.

 

Thomas Müller: Túl sok egyéni hibát követtünk el

De még kanyarodjunk vissza a Bayernhez, a súlyos vereség után a játékosok közül a csereként pályára lépett  Thomas Müller volt az egyetlen, aki a vegyes zónában megállt nyilatkozni, a többiek faképnél hagyták a médiát.

– Ez is a munkám része, függetlenül attól, hogy mi a végeredmény. Te is öt, tíz vagy tizenöt éve kérdezősködsz, mindketten szeretjük a munkánkat, én is, bár egy ilyen vereség után nem hálás feladat nyilatkozni – mondta Thomas Müller a riporternek, aki rá is kérdezett a helyzetre. – Ha van egy olyan játékosod, aki magabiztosan értékesíti a büntetőket, akkor rá bízod a feladatot. Ha nyilatkozni kell, akkor ebben Manuel Neuernek és nekem van a legnagyobb rutinom. Most először is gratulálnunk kell a Frankfurtnak, megérdemelten nyertek. Túl sok egyéni hibát követtünk el, és így nem tudtunk visszajönni a meccsbe. De fogjuk fel úgy, hogy minden rossz, ami történhet velünk, most egyetlen meccsen megtörtént. És ezen túl fogjuk tenni magunkat.

A találkozó góljai:

Borítókép: Döbbent Bayern-játékosok a lefújás után (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.