Jürgen Klopp kritikája a lecserélt Szoboszlai Dominiknak is szólhatott

Jürgen Klopp nem volt maradéktalanul elégedett, miután a Liverpool megint hátrányból fordítva győzött a Premier League-ben. Szoboszlai Dominik csapata az utolsó negyedórában nyerte meg 2-1-re a Crystal Palace elleni idegenbeli meccset, a 74. percben lecserélt magyar középpályás ekkor már nem volt a pályán. Klopp kritikája így ezúttal Szoboszlai teljesítményének is szólhatott.

2023. 12. 09. 17:58
English Premier League - Crystal Palace vs Liverpool
epa11018988 Dominik Szoboszlai of Liverpool looks on during the English Premier League match between Crystal Palace and Liverpool in London, Britain, 09 December 2023. EPA/DANIEL HAMBURY EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretem ezt a csapatot, és szuper pozitív vagyok, látva a fejlődésünket, de mindig vannak dolgok, amiket jobban is lehetne csinálni – fogalmazott Jürgen Klopp a Crystal Palace elleni győzelem után, akinek szavait a Liverpool hivatalos oldala idézte. – Most jogos azt mondani, hogy 76 perc után jobb volt a hozzáállásunk, mint előtte? Hol voltunk addig? Tudom, hogy nagyon kemény a szezon, ezek a srácok szörnyen sokat futballoznak. Néha a belső ellenfél hangosabb, mint máskor. Most azt láttam, hogy többen ezzel küszködtek, ilyenkor én a cserékkel tudok belenyúlni a csapatba kívülről. Ezt meg lehet tenni, de nem kellene túl gyakran ebbe a helyzetbe kerülnünk.

English Premier League - Liverpool vs Fulham
Jürgen Klopp újra hajrában elért győzelemnek örülhetett a Liverpool élén. Fotó: EPA/Tim Keeton

Klopp nyilatkozata egyértelmű kritika alighanem azoknak a Liverpool-játékosoknak, akiket Mohamed Szalah 76. percben született egyenlítő gólja előtt lecserélt a Crystal Palace elleni meccsen. Közéjük tartozik is, akit a 74. percben még 1-0-s hátrányban hozott le a pályáról. A magyar lecserélésével egy időben beküldött Harvey Elliott a hosszabbításban lőtte a Liverpool győztes gólját.

Szoboszlai Dominik teljesítménye nem emelkedett ki

Szoboszlai nem kapott jó értékelést a nemzetközi statisztikai oldalon, WhoScoredon, amely 6,2-es osztályzatot adott neki, aminél rosszabbat csak egyszer kapott az eddigi 16 Premier League-meccse alatt (a Luton Town ellen 6,1-et).

A Liverpool játékosai közül ezúttal nem emelkedett ki Szoboszlai Dominik

A 23 éves magyar középpályás teljesítményét a válogatottszünet óta éri egyre több kritika Angliában, de épp a hétközi fordulóban, szerdán cáfolt rá ezekre, amikor újra remekül játszott és gólt is szerzett a Sheffield United ellen. Most megint rosszabb teljesítménnyel rukkolt ki.

Borítókép: Szoboszlai Dominik teljesítménye hullámzóvá vált az utóbbi időben (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.