Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szoboszlai elvégezte a piszkos munkát, befogta a kritikusok száját, majd szalutált

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában. Valójában a magyar középpályás érdemel tisztelgést, hiszen csattanós választ adott az őt ért angliai kritikákra. Szoboszlai nemcsak a második gólját szerezte meg a bajnokságban, hanem remek teljesítményt nyújtott, amit az értékelések is igazolnak.

2023. 12. 07. 6:54
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC
epa10874826 Liverpool's Dominik Szoboszlai warms up looks on prior to the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Születtek olyan elemzések Angliában, amelyek már azt vizionálták, hogy kikerülhet a Liverpool kezdőjéből, pontosabban azt állították, hogy Jürgen Kloppnak ideje lenne őt a kispadra ültetnie, mert elfogyott a szezon elején látott lendülete. Szoboszlai a lehető legjobb választ adta a kritikákra, a Sheffield elleni Premier League-meccset újra végigjátszotta, és a hosszabbítás ötödik percében szép gólt lőtt, így nyert 2-0-ra a Liverpool.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC
Van Dijk és Szoboszlai Dominik, a Liverpool két gólszerzője. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI

Szoboszlai teljesítményét a Liverpool Echo is elismerte, ami azért fontos, mert ez volt az a lap, amely a pihentetése mellett érvelt. Most így írtak a magyarról:

„Szoboszlai Dominik talán még nem éri el azt a magasságot, ami a liverpooli karrierje kezdeti időszakában jellemezte, de a lehető leghatározottabb lépést tette meg a jó irányba. A magyar hajlandó volt elvégezni a piszkos munkát, és nagyszerűen kontrollálta a labdát, aminek nagy szerepe volt abban, hogy a házigazdák elfáradtak, olyan nagy volt a Liverpool fölénye.”

Szoboszlai az első tíz Premier League-meccsét végigjátszotta, aztán a következő négyből hármon ugyanúgy kezdő volt, de Klopp lecserélte a második félidő közepe táján, a Sheffield ellen viszont újra végig a pályán lehetett.

Szoboszlai mutatói magukért beszélnek:

Nemcsak a gólja miatt volt kulcsszereplő a Liverpool győzelmében, a statisztikái alapján is a mezőny egyik legjobbja volt. Szoboszlai 91-szer ért labdához, 90 százalékos pontossággal passzolt, 10 párharcot nyert meg és volt két kulcspassza is.

A WhoScored 8,5-es osztályzatot adott neki, ezzel a negyedik legjobb volt a pályán , mindössze a Liverpool védelmének három tagja, a szintén gólt szerző a gólpasszt adó és Ibrahima Konaté kapott kicsit jobb értékelést.

Szoboszlai összességében a huszadik meccsén a harmadik gólját szerezte a Liverpool mezében, a bajnokságban másodszor volt eredményes, de a Ligakupában is betalált egyszer. 

Szalutálva ünnepelte a harmadik Liverpool-gólját:

Borítókép: Szoboszlai Dominik újra bizonyított (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.