Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Dárdai Pál és fia drámai, tizenegyespárbajban aratott győzelmet ünnepelhetett

A Hertha kétszer is a sírból hozta vissza a Hamburg elleni kupameccset szerda este: Dárdai Pál csapata először a rendes játékidő, majd a kétszer tizenöt perces hosszabbítás legvégén egyenlített ki. A 3-3 után végül tizenegyespárbajban megnyert Német Kupa-nyolcaddöntőben a középső Dárdai fiú, a végig pályán lévő Márton is főszerepet játszott, a gólpassza nélkül elvérzett volna a Hertha. A Hamburgban Németh András kezdő volt, és ő még a csapata 2-1-es vezetésénél hagyta el a pályát.

2023. 12. 06. 23:43
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953322 Hertha’s head coach Pal Dardai reacts during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó két állva maradt, magyar érdekeltségű csapat éppen egymás ellen játszott a Német Kupa nyolcaddöntőjében szerda este. A vezette Hertha 55 ezer néző előtt az ugyancsak másodosztályú Hamburgot fogadta, amely ellen volt törlesztenivalója, hiszen a bajnokságban az ellenfél 3-0-s sima győzelmet aratott ellene ebben a szezonban korábban.

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Dárdai Márton és a Hertha drámai győzelmet ünnepelhetett. Fotó: EPA/CLEMENS BILAN

A Hertha most meg akarta mutatni, hogy azóta sokat fejlödött, és a 21. percben Reese góljával meg is szerezte a vezetést. Nem sokáig örülhetett Dárdai Pál, ugyanis a Hamburg még az első félidőben fordítani tudott, amiben a magyar származású, de szlovák válogatott Bénes László játszotta a főszerepet: a 31. percben gólpasszt adott, majd a 43.-ban maga is bevette a Hertha kapuját.

Kétszer is drámai Hertha egyenlítés

Ezzel 2-1-re vezetett a Hamburg, és sokáig úgy tűnt, hogy ez lesz a vége. A vendégeknél a 72. percben lecserélt Németh András már a kispadról nézhette, ahogy a Hertha a 90. percben Dárdai Márton gólpassza után Reese újabb találatával kiegyenlített, és hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban újra a Hamburg került előnybe egy 102. percben szrezett góllal, de a 3-2 sem volt elég neki, a Hertha megint a legvégén, a 120. percben kiegyenlített, ezúttal Kenny révén. Dárdai Pál csapata nem adta könnyen a bőrét, 3-3 után jöhetett a tizenegyespárbaj. Abban a Hertha volt a jobb, mind az öt berlini rúgó a kapuba talált, a negyedik hamburgi viszont hibázott, így 5-3 lett a párbaj vége. A Hertha jutott a negyeddöntőbe.

Dárdaiék mellett a Leverkusen, a Stuttgart, a Kaiserslautern, a Düsseldorf, a St. Pauli, a Mönchengladbach és a harmadosztályú, korábban a Bayern Münchent is búcsúztató Saarbrücken került a legjobb nyolc közé.

Borítókép: Dárdai Pál csapata továbbra is talpon van a Német Kupában. (Fotó: EPA/CLEMENS BILAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.