Dárdai Pál érezte a természetfelettit: a Mikulás is kellett a Hertha drámai sikeréhez

Szent Miklós napján álomestéről beszélt Dárdai Pál, miután szerda este a Hertha kétszer is a sírból visszahozva a meccset, 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyespárbajban legyőzte a Hamburgot, és bejutott a Német Kupa negyeddöntőjébe. Dárdai Pál érezte a természetfeletti erőt, a Mikulás jelenlétét a berlini Olimpiai Stadionban.

2023. 12. 07. 8:01
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953323 Hertha’s head coach Pal Dardai gestures during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Hertha drámai meccsen jutott tovább a Német Kupa nyolcaddöntőjéből. A Hamburg egészen a 90. percig 2-1-re vezetett, ekkor azonban a középső Dárdai fiú, Márton gólpassza után kiegyenlített a Hertha, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban a Hamburg újra megszerezte a vezetést, a berliniek pedig ismét a legvégén, a 120. percben egyenlítettek ki megint, a 3-3 után a tizenegyesek döntöttek, 5-3-ra csapata javára. A Mikulás ajándéka?

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Dárdai Pál fia, Márton is főszereplő volt a Hertha Hamburg elleni kupasikerében. Fotó: EPA/Clemens Bilan

– Soha nem adtuk fel, nem is tehettük egy ekkora közönséggel a hátunk mögött egy ilyen álomestén, Szent Miklós napján – fogalmazott Dárdai Pál a győzelem után, s a Kicker cikke szerint megjegyezte, hogy ezen a december 6-án megérezte a természetfelettit. – A Mikulás itt járt ezen az estén.

– Nem adjuk fel a céljainkat, természetesen szeretnénk szép eredményt elérni a végén, a kupában és a bajnokságban egyaránt – folytatta Dárdai, akinek a csapata a másodosztályban jelenleg a nyolcadik helyen áll, a kupában viszont már ott van a legjobb nyolc között. – Lépésről lépésre haladunk, fiatal csapatunk van, időt kell adni, és élvezni, ahogy fejlődnek a játékosok.

Dárdai Pál receptje: Síp, lövés, gól

Dárdai kiemelte a 26 éves Fabian Reese teljesítményét, aki a Hamburg ellen két gólt szerzett, és egyébként is a Hertha egyik legjobbja a szezonban, 18 meccsen hét gólja és tíz gólpassza van a balszélsőnek. – Nagyon élvezi azt a posztot, ahol most játszik. De ha előbb jön egy-két passz, nem kellett volna remegnünk a végén.

A tizenegyespárbajban Dárdai egyszerű tanáccsal látta el a játékosait: – Síp, lövés, gól. Maradj nyugodt, csak ennyit mondtam nekik. 

Bejött, mind az öt Hertha-rúgó bevette a kaput.

Dárdaiék mellett a Leverkusen, a Stuttgart, a Kaiserslautern, a Düsseldorf, a St. Pauli, a Mönchengladbach és a harmadosztályú, korábban a Bayern Münchent is búcsúztató Saarbrücken került a legjobb nyolc közé a Német Kupában.

Borítókép: Dárdai Pál a Német Kupa negyeddöntőjébe vezette a Hertha csapatát (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.